Ημερίδα για φροντιστές με άνοια στον Δήμου Γαλατσίου

0
179

 

635452538279663182Ενημερωτική ημερίδα για τους φροντιστές ατόμων που πάσχουν από την νόσο Αλτσχάιμερ, καθώς και άλλες μορφές άνοιας διοργάνωσε με επιτυχία στον Πολιτιστικό χώρο Καμίνι η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τη Ψυχογηριατρική Εταιρεία « Ο Νέστωρ».

Σκοπός της ομιλίας ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτόν τον αγώνα επιβίωσης. Η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου ήταν εμφανής, καθώς πολλοί από αυτούς μέσα από τις ερωτήσεις τους έμαθαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να βρουν κατευθύνσεις, βοήθεια και στήριξη από εξειδικευμένες ομάδες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο  Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» μίλησε για την επιβάρυνση από την φροντίδα στην άνοια, και απάντησε σε αντίστοιχες ερωτήσεις των πολιτών. Η  Ευαγγελία Κοντογιάννη, ψυχολόγος στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ», μίλησε για τα προγράμματα μείωσης της επιβάρυνσης σε φροντιστές ασθενών με άνοια, τονίζοντας τη σημαντικότητά τους και τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στους φροντιστές μειώνοντας όχι μόνο το άγχος της καθημερινότητας, αλλά βρίσκοντας πάλι την ενέργεια και τη διάθεση για ζωή.

 

 

 

Leave a reply