Πραγματοποιήθηκε στη Ελληνογαλλική Σχολή «SAINT JOSEPH» η συναυλία – αφιέρωμα στον Χρήστο Λεοντή

0
131

IMG 210Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2019 στη Ελληνογαλλική Σχολή «SAINT JOSEPH» συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Χρήστο Λεοντή,  με την παρουσία του ίδιου του συνθέτη. Τη Συναυλία οργάνωσαν η Ελληνογαλλική Σχολή «SAINT JOSEPH» και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την καλλιτεχνική προσφορά του Χρήστου Λεοντή στην Ελληνική μουσική.

        Παρευρέθηκαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ωρωπού, η Sœur Agnès Παλαιολόγου, εκπρόσωπος της Επάρχου των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ στην Ελλάδα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκος Μπάμπαλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Δέσποινα Αϊβατζίδου και κα Μαριάννα Ζούρου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαίρη Ιγγλέση, ο ποιητής Δημήτρης Λέντζος, Αδελφές του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ και οι Διευθυντές της Σχολής.1

 Στους χαιρετισμούς τους, η Sœur Agnès και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκος Μπάμπαλος, ευχαρίστησαν τον κ. Λεοντή για την παρουσία του και επεσήμαναν ότι ο Χρήστος Λεοντής είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους μουσικοσυνθέτες  που συνεργάστηκε με μεγάλους Έλληνες ποιητές και γαλουχήθηκε στα πιστεύω, τις αξίες, τα οράματα και την υψηλή αισθητική τους. Ευχαρίστησαν τον Χρήστο Λεοντή γιατί με τους μαθητές της Σχολής αψήφησαν την καταχνιά των ημερών και τραγουδούν για μια ζωή ειρήνης και αγάπης, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο κόσμος μας!1

         Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τραγούδια από όλες σχεδόν τις περιόδους της καλλιτεχνικής διαδρομής του Συνθέτη, με ερμηνευτές τον Πάνο Μπούσαλη, τη Νατάσα Μωυσόγλου, τη Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής “Saint Joseph” και επταμελή λαϊκή ορχήστρα, την οποία  διηύθυνε ο ίδιος ο συνθέτης. Τα τραγούδια  συνόδευσαν με απαγγελίες και χορούς μαθητές της Σχολής.

IMG 259

        Στο τέλος οι μαθητές  ευχαρίστησαν τον Χρήστο Λεοντή γιατί «με την τέχνη του, τους δίνει τη Δύναμη να ονειρεύονται κόσμους άλλους κι ουρανούς, πιο φωτεινούς!» προσφέροντάς του ένα ψηφιδωτό, φτιαγμένο από τα χέρια τους!

 

Διδασκαλία Χορωδίας: Ιφιγένεια Κουρούση, Ηλίας Λιαμής

Διδασκαλία Κειμένων: Κατερίνα Γαλάνη, Τίνα Γιαννούλη

Διδασκαλία Χορού: Νίκος Προμπονάς, Πηνελόπη Λιαπάκη

Leave a reply