Υποβρύχιες αναζητήσεις

Απο τον στις Σεπτέμβριος 8, 2018

scuba_diving_560Τα κρυστάλλινα νερά των ελληνικών θαλασσών, η εντυπωσιακή μορφολογία του βυθού και ο τεράστιος υποθαλάσσιος πλούτος, καθιστούν την κατάδυση στην Ελλάδα ανεπανάληπτηεμπειρία.

Με μια απέραντη ακτογραμμή, χιλιάδες νησιά, 2.000 σημεία κατάδυσης και περισσότερα από 230 καταδυτικά κέντρα, 150 γνωστά και προσιτά ναυάγια, αμέτρητες σπηλιές και όλα αυτά σε πολύ καθαρά (η υποβρύχια ορατότητα υπερβαίνει τα 30 μέτρα) και σχετικά ζεστά νερά, η Ελλάδα αποτελεί έναν προνομιακό προορισμό στο διεθνή καταδυτικό χάρτη.

Ταυτόχρονα, μια «θαλάσσια κιβωτός» από ασημένια κοπάδια ψαριών, παιχνιδιάρικα δελφίνια, αλλά και σπάνια είδη όπως η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus και η θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta συνοδεύουν τις υποβρύχιες εξερευνήσεις σας.

Ο παράδεισος των δυτών

Είτε θέλετε να ζήσετε την «περιπέτεια» ανακαλύπτοντας τείχη, ναυάγια, βυθισμένες πολιτείες, σπήλαια και υφάλους κάτω από κρυστάλλινα και ήρεμα νερά, είτε έχετε ως χόμπι το ψάρεμα σε υποβρύχια στέκια ή τη φωτογραφία σε συγκλονιστικά υποβρύχια τοπία, η Ελλάδα είναι η νέα πρόκληση για την επόμενη καταδυτική σας εμπειρία. Στη χώρα μας δραστηριοποιούνται πολλοί σύλλογοι και σωματεία, όπου μπορείτε να διδαχθείτε τις καταδυτικές τεχνικές, ενώ εξειδικευμένες εταιρίες παρέχουν εξοπλισμό, είτε για αγορά είτε για ενοικίαση.

Ανέκαθεν, οι Έλληνες είχαν σχέση αγάπης με τη θάλασσα, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με το ίδιο πάθος: σπογγαλιεία, ανέλκυση τιμαλφών από βυθισμένα πλοία ή εμπορικά σκάφη που επλήγησαν από τις καιρικές συνθήκες αποτελούσαν για τους ντόπιους θαυμάσιες ευκαιρίες για μια βουτιά στο βυθό.

Όλους αυτούς και ακόμη περισσότερους λόγους έχετε για να εξερευνήσετε αυτό το καταπληκτικό υποβρύχιο σύμπαν και να ανακαλύψετε τα μυστικά του! Κι όταν «χορτάσετε» από τις υποβρύχιες “πτήσεις” και βγείτε στη στεριά, μην παραλείψετε να απολαύσετε τις θαλασσινές νοστιμιές, και όχι μόνο, της διάσημης ελληνικής κουζίνας.

ΠΗΓΗ:www.visitgreece.gr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply