Ιταλία: Έξι οι νεκροί από τον Covid-19

0
302

Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας διευκρίνισε πριν από λίγο ότι από λάθος, νωρίτερα, μεταδόθηκε η είδηση του θανάτου μιας ηλικιωμένης ασθενούς στην πόλη Κρέμα της Βόρειας Ιταλίας.

Κατά συνέπεια, οι νεκροί από τον κοροναϊό, στην χώρα, μέχρι αυτή την στιγμή είναι έξι και όχι επτά.

Στο μεταξύ, οι απώλειες του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου του Μιλάνου έφτασαν το 6%. Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται, τέλος, στις σιδηροδρομικές συνδέσεις σε όλη την χώρα, εξαιτίας και ελέγχων που πραγματοποιούνται στους επιβάτες, από τις ιατρικές αρχές.

Αλβανία: Αυξάνονται τα προληπτικά μέτρα κατά του νέου κοροναϊού

Επιστρέφουν στην Κύπρο οι μαθητές/μαθήτριες από Μιλάνο λόγω κορωνοϊού, ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Παιδείας

Tο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) της Κύπρου ανακοινώνει ότι σχετικά με την ομάδα μαθητών/μαθητριών που βρίσκονται στο Μιλάνο για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ , ύστερα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις ιταλικές Αρχές για αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, το Πρόγραμμα ματαιώθηκε.

Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΥΠΠΑΝ ανέλαβε πρωτοβουλία και έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για επιστροφή των μαθητών/τριών στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν.

“Όσον αφορά Ιδιωτικές Σχολές ή άλλους φορείς που μπορεί να απευθυνθούν στο ΥΠΠΑΝ σχετικά με τη διοργάνωση ταξιδιών στην Ιταλία, το ΥΠΠΑΝ διευκρινίζει ότι ισχύουν οι σχετικές οδηγίες που δίνονται από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εξωτερικών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Covid19: Με σημαντική πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Το Ομάν ανέφερε τα πρώτα δύο κρούσματα του κοροναϊού

Το υπουργείο Υγείας του Ομάν ανέφερε σήμερα τα πρώτα δύο κρούσματα μολύνσεων από τον κοροναϊό στη χώρα , μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Oman TV.

Οι δύο γυναίκες από το Ομάν που διαγνώστηκαν με την ασθένεια είχαν επισκεφθεί το Ιράν, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο. Η κατάστασή τους είναι σταθερή, πρόσθεσε.

 

Εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού και αποσπασματικές ταξιδιωτικές οδηγίες σε σχέση με τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς

Τις περαιτέρω ενέργειες των αυστριακών αρχών, σε σχέση με τον νέο κοροναϊό, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μία εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού και αποσπασματικά ταξιδιωτικές οδηγίες, ανακοίνωσε το απόγευμα μετά από έκτακτη επιτελική σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών στη Βιέννη, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη βάση των αποφάσεων για την λήψη πέντε νέων μέτρων θα υπάρχουν από σήμερα σε καθημερινή βάση εκθέσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας προς τον καγκελάριο, όπως επίσης αντίστοιχη ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Την Πέμπτη, οι κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων θα συντονίσουν με τις πολιτικές ηγεσίες των δύο υπουργείων την συνεργασία ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση, τις τοπικές κυβερνήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ την Παρασκευή το θέμα του κοροναϊού θα απασχολήσει την σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας.

Επιπλέον, ο καγκελάριος ανέφερε ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του πληθυσμού θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη σχετική διαφώτιση και στα μέτρα προστασίας, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών θα εκδώσει αποσπασματικά ταξιδιωτικές οδηγίες για περιοχές που πλήττονται από την επιδημία, και τέλος θα εντατικοποιηθεί επιπλέον η συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με τις γειτονικές χώρες, συνδέοντας στενότερα τα δίκτυα προειδοποίησης.

“Μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις μολύνσεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά και στην Αυστρία, και γι αυτό είναι απαραίτητο να είμαστε προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι για όλα τα σενάρια”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας ότι τέτοιες επιτελικές συσκέψεις γίνονται εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Τελευταία, όπως είπε, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μολύνσεων SARS-Cov-2, πρόκειται για μία “παγκόσμια πρόκληση με μαζικό κέντρο βάρους στην Κίνα”, όπου έχουν καταγραφεί το 98% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, ωστόσο παρατηρείται και μία ολοένα εντονότερη διεθνής διάσταση, τελευταία και στην Ευρώπη, στην Αυστρία οι εξετάσεις σε όλες τις 189 ύποπτες περιπτώσεις υπήρξαν αρνητικές.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσόμπερ, του συγκυβερνώντος κόμματος των Πρασίνων, τόνισε ότι δεν πρόκειται πλέον για μία “καθαρά τοπική επιδημία στην Κίνα”, όμως “υπάρχει μεγάλη απόσταση από μία παγκόσμια πανδημία”, και σε κάθε περίπτωση ο κοροναϊός έχει φθάσει στην Ευρώπη και ο Ιταλός ομόλογός του σε τηλεφωνική τους επικοινωνία του ανακοίνωσε “πάρα πολύ συγκεκριμένα μέτρα” κατά της βαριάς εξάπλωσης του ιού στην Ιταλία.

Μεταξύ άλλων, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, προγραμματίζονται μέσα στις επόμενες ημέρες χιλιάδες τεστ, ενώ στη συνάντηση στη Ρώμη, των υπουργών Υγείας Αυστρίας, Γερμανίας, Ελβετίας, Γαλλίας, και Σλοβενίας στοχεύεται ένας συντονισμός με την Ιταλία.

 

Αναστολή όλων των πτήσεων από τη Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία

Η Εθνική Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης της Μογγολίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματούν όλες οι πτήσεις από τη Νότια Κορέα και θα απαγορεύεται η είσοδος διαμέσου των συνόρων της έως τις 2 Μαρτίου καθώς εντείνει τις προσπάθειές της να αποτρέψει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα της μόλυνσης στη Μογγολία, τα σχολεία έχουν κλείσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η Μογγολία έχει αναστείλει την είσοδο μέσω των συνόρων της από την Κίνα. Μια αναστολή των παραδόσεων άνθρακα στην Κίνα προγραμματίζεται να τελειώσει στις 2 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ προειδοποίησε σήμερα τους κατοίκους να αποφύγουν όλα τα ταξίδια που δεν είναι απαραίτητα προς τη Νότια Κορέα, καθώς η κυβέρνηση της Σεούλ ανακοίνωσε 231 νέα κρούσματα του κοροναϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα να ξεπεράσει τα 800.

Το Χονγκ Κονγκ θα απαγορεύσει επίσης από αύριο τις αφίξεις ανθρώπων που δεν είναι κάτοικοι της πόλης από τη Νότια Κορέα.

«Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της επιδημίας στη Νότια Κορέα, το γραφείο ασφαλείας θα εκδώσει κόκκινο συναγερμό προς τους ταξιδιώτες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Λι, γραμματέας ασφαλείας του Χονγκ Κονγκ. «Καλούμε τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ να αποφύγουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια», είπε.

Από την πλευρά της, η τουρκική αεροπορική εταιρία Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις πτήσεις της σε τέσσερις ιρανικές πόλεις και μείωσε τη συχνότητα των πτήσεων προς την Τεχεράνη έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Η εταιρία ανέφερε πως ακύρωσε τις πτήσεις προς τις πόλεις Μασχάντ, Ισπαχάν, Ταμπρίζ και Σιράζ μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία και ότι μείωσε τη συχνότητα των πτήσεων προς την Τεχεράνη σε δύο ημερησίως.

Η Τουρκία έχει ήδη κλείσει τα χερσαία σύνορά της με το Ιράν και έχει σταματήσει τις εισερχόμενες πτήσεις ως προληπτικό μέτρο προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη μετάδοση του κοροναϊού, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο υπουργός Υγείας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ιρλανδία συνέστησε στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν σε περιοχές της Ιταλίας που έχουν πληγεί από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.

«Υπάρχει μια αύξηση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ιταλία… Συνιστάται στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στις πληγείσες περιοχές», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του σε ταξιδιωτική οδηγία που ανανεώθηκε σήμερα.

 

Τατζικιστάν: Διακόπτεται η αεροπορική σύνδεση με το Ιράν λόγω του κοροναϊού

Το Τατζικιστάν διακόπτει την αεροπορική σύνδεση με το Ιράν λόγω της επιδημίας του Covid-19 στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η αναστολή των πτήσεων από και προς το Ιράν θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο Ιράν, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Τατζικιστάν.

Την διακοπή όλων των πτήσεων από και προς το Ιράν αποφάσισε και το Ομάν, όπου νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα του κοροναϊού. Οι δύο γυναίκες που διαγνώστηκαν με τον ιό είχαν επισκεφθεί το Ιράν και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Facebook Comments