Υπεγράφη η απόφαση που λύνει το θέμα της χρηματοδότησης των Συνδέσμων Δήμων της Αττικής για δράσεις πυροπροστασίας

Κατόπιν συνάντησης με εκπροσώπους των Συνδέσμων της Αττικής, υπεγράφη από τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα, η απόφαση για τη χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ των δράσεων Συνδέσμων που έχουν  ως αποστολή τους την πυροπροστασία των δασικών εκτάσεων, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα πυροπροστασίας, λόγω της αντιπυρικής περιόδου.IMG_2301 copy

Οι αντιπρόσωποι των Συνδέσμων έθεσαν και στον κ. Υφυπουργό την αναγκαιότητα για επίσπευση της διαδικασίας δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στην κρίσιμη αντιπυρική περίοδο με υπαρκτό τον κίνδυνο καταστροφών των τελευταίων δασικών εκτάσεων (της Πάρνηθας,  του Υμηττού, της Πεντέλης, του Αιγάλεω και του Ποικίλου όρους) από το γεγονός ότι δεν έχουν δρομολογηθεί οι ετήσιες ενέργειες πρόληψης δασικών πυρκαγιών.

Ο κ. Υφυπουργός αναγνωρίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος ενήργησε άμεσα υπογράφοντας την απόφαση για χορήγηση των χρημάτων προκειμένου να υλοποιήσουν οι Σύνδεσμοι τις δράσεις που εκτελούν εδώ και 17 χρόνια. Η οριστική επίλυση του θέματος θα γίνει με σχετική τροπολογία που θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννης Μπαλάφας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Βλάσσης Σιώμος, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών Πειραιώς (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ Δημήτρης Καμπόλης, ο Πρόεδρος του  Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής Σταύρος Ιατρού, ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρης Τσατσαμπάς,, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣΔΑ Θεόδωρος Αρβανίτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.

Με δήλωσή του, o Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό κ. Μπαλάφα για την κατανόηση του προβλήματος, καθώς και την άμεση προώθηση της επίλυσής του, σε ότι αφορά τη δική του συμμετοχή. Ευχαριστούμε επίσης και τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή, αλλά και τους Γενικούς Γραμματείς Εσωτερικών κ. Πουλάκη και Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη για το ενδιαφέρον και την κατανόηση με την οποία αντιμετώπισαν το θέμα που είχε προκύψει, ώστε οι Σύνδεσμοι να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν έγκαιρα και φέτος, προκειμένου απερίσπαστοι να ασχοληθούν ουσιαστικά με την πυρασφάλεια των βουνών της Αττικής, όπως κάνουν με μεγάλη επιτυχία σχεδόν επί μία εικοσαετία».

 

Facebook Comments