Συλλυπητήρια του Δ. Κηφισιάς για την Γαλάτεια Γρηγοριάδου -Σουρέλη

Τα τα θερμά τους συλλυπητήρια εκφράζουν με ανακοίνωσή τους  ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος για ην εκδημία της  συγγραφέως  Γαλάτειας Γρηγοριάδου -Σουρέλη.

 

 ΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την εκδημία της αγαπημένης συγγραφέως  Γαλάτειας Γρηγοριάδου -Σουρέλη.

Η Γαλάτεια Γρηγοριάδου- Σουρέλη υπήρξε μια σπουδαία συγγραφέας που επί  δεκαετίες προσέφερε σημαντικό έργο στα ελληνικά γράμματα  και  στην πνευματική και πατριωτική διάπλαση των παιδιών.

Ήταν η  γυναίκα που συντρόφευσε με μοναδικό τρόπο την παιδική και εφηβική  ηλικία αντλώντας τη δύναμή της από τα παιδιά, από  την αγάπη της για την πατρίδα και  από την βαθιά σχέση της με την εκκλησία. Μια  διακεκριμένη συγγραφέας με πλήθος βραβεύσεων για το έργο της.

Η Γαλάτεια Γρηγοριάδου- Σουρέλη ήταν παραγωγική και δημιουργική έως τα τελευταία χρόνια της ζωής της, προσφέροντας στο τόπο και την κοινωνία δεκάδες παραμύθια και μυθιστορηματικές βιογραφίες μέχρι μυθιστορήματα, διηγήματα και θεατρικά.

Αξέχαστες οι ομιλίες της, ειδικά στα σχολεία όλης της χώρας. Αλησμόνητη θα μείνει  η έντονη παρουσία της στην πόλη μας, στον Δήμο μας με τον οποίο συνεργάστηκε, στην γειτονιά της Κάτω Κηφισιάς και τον Iερό Nαό Αγίου Νεκταρίου όπου είχε πάντα το στασίδι της. Η καθαρή ελληνική και κάποιες φορές αυστηρή φωνή της θα αντηχεί αιωνία μέσα από την βαριά και πολύτιμη πνευματική κληρονομιά της.

Η εξόδιος ακολουθία  θα τελεστεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 16.00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου της Κάτω Κηφισιάς και θα κηδευθεί με δημοτική δαπάνη στο Κοιμητήριο Κηφισιάς. Ο Δήμος Κηφισιάς θα δώσει το όνομα της σε σχολείο της πόλης μας.

Η ψυχή της βρίσκεται πλέον κοντά στα Θεια και επουράνια που τόσο πίστεψε.  Καλό ταξίδι Γαλάτεια θα υπάρχεις πάντα στα σπίτια μας και  στις καρδιές μας μέσω των βιβλίων σου.

Facebook Comments