Έκρυθμη η κατάσταση στη Μόρια-15 τραυματίες σε γενικευμένη συμπλοκή (video)

Ένα ακόμα 24ωρο έντασης και συμπλοκών μέτρησε χθες,Τετάρτη, το Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. Χθες βράδυ μετά από γενικευμένη συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά 15 μετανάστες, τρεις από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Από φωτιά καταστράφηκε ένας λυόμενος οικίσκος και αρκετά μικρά αντίσκηνα που είχαν στήσει μετανάστες εντός του κέντρου.

Στην εκκένωση των εγκαταστάσεων του κέντρου κράτησης προχώρησε η αστυνομία μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από καυγά μικρής ομάδας μεταναστών και στη συνέχεια γενικεύτηκαν μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών μεταναστών.

Οικογένειες με μικρά παιδιά εγκατέλειψαν το Κέντρο κράτησης και αναζήτησαν χώρους για να διανυκτερεύσουν στα γειτονικά ελαιοκτήματα. Να σημειωθεί πως οι εντάσεις στη Μόρια τα τελευταία 24ωρα είναι καθημερινές και την Τρίτη τέσσερις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα από πέτρες που δέχτηκαν από μετανάστες.

Υπηρεσιακοί παράγοντες κάνουν λόγο για κατάσταση η οποία οριακά είναι ελέγξιμη. Στο κέντρο κράτησης παραμένουν πάνω από 3500 με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν συμπληρώσει τον ενάμιση μήνα παραμονής. Οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης σε συνδυασμό με το καθεστώς αβεβαιότητας έχουν ως αποτέλεσμα οι εντάσεις να είναι συχνό φαινόμενο.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Facebook Comments