Η νέα BMW Σειρά 3 Touring

Η τελευταία γενιά του σπορ, πεντάθυρου μοντέλου συνδυάζει άριστα τις βασικές αρετές της οικογένειας BMW Σειράς 3 με άφθονους χώρους και ένα  πολυχρηστικό εσωτερικό. Ο αριστοκρατικός και προηγμένος χαρακτήρας της νέας BMW Σειράς 3 Touring υπογραμμίζεται από την αναβαθμισμένη ποιότητα της καμπίνας και τις τελευταίες καινοτομίες ελέγχου/λειτουργίας και συνδεσιμότητας.

Εξωτερική σχεδίαση: δυναμικές Touring αναλογίες.

Χαρακτηριστικές αναλογίες και μία σχεδιαστική φιλοσοφία που ορίζεται από ζωηρές γραμμές και εντυπωσιακές επιφάνειες διαμορφώνουν ένα δυναμικό σχήμα για τη νέα BMW Σειρά 3 Touring, το οποίο αποπνέει γοητεία και μυϊκή δύναμη. Οι εξωτερικές διαστάσεις της έχουν αυξηθεί συγκριτικά με την προκάτοχό της κατά 76 mm ως προς το μήκος (4.709 mm), 16 mm ως προς το πλάτος (1.827 mm) και 8 mm ως προς το ύψος (1.470 mm, συμπερ. του πτερυγίου της οροφής). Το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 41 mm στα 2.851 mm, ενώ τα φαρδιά μετατρόχια υποστηρίζουν μια ευέλικτη και γεμάτη αυτοπεποίθηση οδική συμπεριφορά.

Όπως στη νέα BMW Σειρά 3 Sedan, η σχεδίαση του εμπρός τμήματος – με τη μεγάλη μάσκα ‘νεφρών’, τους λεπτούς ‘δίδυμους’ προβολείς και την εξεζητημένη εμπρός ποδιά – τονίζει το δυναμικό στήσιμο. Αυτή η εικόνα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από την εντυπωσιακή εγκοπή που ξεκινά από την εμπρός ποδιά και ανεβαίνει προς τους προβολείς και τους αεραγωγούς διαγράφοντας ένα οριζόντιο ‘Τ’ (σε οχήματα με στάνταρ εξοπλισμό και μοντέλα Sport Line / Luxury Line). Full-LED προβολείς προσφέρονται στάνταρ με τη νέα BMW Σειρά 3 Touring, ενώ προβολείς LED με προηγμένες λειτουργίες, προσαρμοζόμενοι προβολείς Adaptive LED με BMW Laserlight για αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων με εμβέλεια περίπου 530 m και εμπρός φώτα ομίχλης LED διατίθενται προαιρετικά.

Η αλληλεπίδραση της οροφής με τις πλαϊνές κρυστάλλινες επιφάνειες προσδίδουν μία ισχυρό οπτικό στοιχείο στη σιλουέτα BMW Touring. Στο δυναμικό προφίλ ξεχωρίζουν οι ‘γραμμωμένοι’ ώμοι του αυτοκινήτου, μία χαρακτηριστική γραμμή που ανεβαίνει από το εμπρός πλαϊνό πάνελ στο πίσω τμήμα και η γνώριμη αλλαγή κλίσης Hofmeister kink (που ενσωματώνεται στην κολόνα C), προδίδοντας ένα χαρακτήρα με σπορ φιλοδοξίες. Η αίσθηση κύρους ενισχύεται από τις στάνταρ ράγες οροφής και το αλουμινένιο ένθετο στις κολόνες B και C, καθώς και τις αλουμινένιες λωρίδες για τη στεγανοποίηση των πλαϊνών παραθύρων. Τα ‘πλευρά’ ρέουν αρμονικά προς το πίσω τμήμα, όπου μία εντυπωσιακή αεροτομή, τα πίσω φώτα LED (με πιο σκούρα πάνω τμήματα) και οι διπλές απολήξεις εξαγωγής για όλες τις εκδόσεις του μοντέλου προσδίδουν ακόμα πιο δυναμική έμφαση.

Εσωτερικό: η σύγχρονη λειτουργικότητα συναντά την πολυτέλεια.

Ο οδηγοκεντρικός σχεδιασμός του cockpit, η αναδιάταξη των ενδείξεων του Control Display και του πίνακα οργάνων, και η τοποθέτηση των χειριστηρίων σε σαφείς λειτουργικές ζώνες δημιουργούν μία σπορ ‘αύρα’ στο εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 3 Touring. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι νέας σχεδίασης με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών, υποδοχές για τους αντίχειρες και μεταλλικά ανοδιωμένα ένθετα. Η ψηλή κεντρική κονσόλα και η ασορτί σχεδίαση των επενδύσεων θυρών και του πίνακα οργάνων δημιουργούν μία αίσθηση προστασίας. Ταυτόχρονα, ο μοντέρνος και απέριττος πίνακας οργάνων συνοδεύεται από οριζόντιες γραμμές, διακριτικές μεταλλικές ανοδιωμένες λωρίδες και άλλες κομψές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν την ευρυχωρία και την ανώτερη ποιότητα του εσωτερικού.

Ο χώρος αποσκευών της νέας BMW Σειράς 3 Touring μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό 500 L – πέντε λίτρα παραπάνω από την προκάτοχό της – όταν όλα τα καθίσματα είναι κατειλημμένα, και η ωφέλιμη, αρχική χωρητικότητα αυξάνεται κατά 32 L. Η χωρητικότητα μπορεί να αυξηθεί έως 1.510 L το μέγιστο, με την αναδίπλωση των διαιρούμενων τμημάτων 40 : 20 : 40 της πλάτης των πίσω καθισμάτων. Τα στοιχεία της πλάτης απασφαλίζουν επίσης από το χώρο αποσκευών μέσω ενός μπουτόν, προαιρετικά. Η αντίστοιχη ομάδα διακοπτών βρίσκεται σε ένα νέο πάνελ ελέγχου, στη δεξιά πλευρά του χώρου αποσκευών. Το κάλυμμα του χώρου αποσκευών και το διαχωριστικό πλέγμα μπορούν να μεταφέρονται σε ειδικά σχεδιασμένους, υποδαπέδιους χώρους. Οι προαιρετικές, αντιολισθητικές ράγες που είναι ενσωματωμένος στο δάπεδο, είναι νέο χαρακτηριστικό που δεν προσφέρει κάποιος από τους ανταγωνιστές της BMW Σειράς 3 Touring. Οι ράγες εκτείνονται αυτόματα όταν η πίσω πόρτα είναι κλειστή και αποτρέπουν τις μετακινήσεις φορτίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Έξι ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες στο λανσάρισμα.

Τρεις βενζινοκινητήρες και τρία σύνολα diesel θα διατίθενται με το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 3 Touring ή μερικές εβδομάδες αργότερα. Η BMW M340i xDrive Touring ξεχωρίζει χάρη στην ασυναγώνιστη δυναμική συμπεριφορά της με την υποστήριξη του εξακύλινδρου σε σειρά βενζινοκινητήρα  της που αποδίδει 275 kW/374 hp (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7.5 – 7.1 lit. /100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 170 – 162 g/km)*. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες με 135 kW/184 hp στην BMW 320i Touring (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6.3 – 5.8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 144 – 133 g/km)* και 190 kW/258 hp στην BMW 330i (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6.4 – 6.0 l/100 km, εκπομπές CO2στο μικτό κύκλο: 146 – 136 g/km)*, έναν εξακύλινδρο σε σειρά diesel με 195 kW/265 hp στην BMW 330d xDrive Touring (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5.6 – 5.4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 146 – 140 g/km)* και δύο τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα diesel – με 110 kW/150 hp στην BMW 318d Touring (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4.9 – 4.5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 129 – 118 g/km)* και 140 kW/190 hp στην BMW 320d Touring (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4.8 – 4.6 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 125 – 119 g/km)*.

Οι τετρακύλινδροι diesel των BMW 318d Touring και BMW 320d Touring συνδυάζονται στάνταρ με εξατάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ή με ένα οκτατάχυτο Steptronic προαιρετικά (στάνταρ σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις). Ευφυές σύστημα τετρακίνησης – που βελτιστοποιεί την κατανομή ισχύος – προσφέρεται στάνταρ στα περισσότερα ισχυρά βενζινοκίνητα και diesel μοντέλα και προαιρετικά για την BMW 330i xDrive Touring (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6.6 – 6.3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 151 – 143 g/km)* και BMW 320d xDrive Touring (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4.9 – 4.6 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 129 – 121 g/km)*. Όλες οι εκδόσεις πληρούν τις το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP. Το 2020, μία BMW Σειρά 3 Touring με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης θα προστεθεί στη γκάμα για πρώτη φορά.

 

Δείτε φωτογραφίες της νέας BMW Σειράς 3 Touring από τη Διεθνή Δημοσιογραφική Παρουσίαση στο Μόναχο  

Facebook Comments