Στο Υπερταμείο και οι Τάφοι των Βενιζέλων;

TAFOI-BENIZELONΣτα χέρια του “υπερ- ταμείου” περνούν τυπικά οι Τάφοι των Βενιζέλων μετά την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή αναφορικά με τα ακίνητα του Ε.Ο.Τ. Δήμος και Αντιπερι- φέρεια πάντως εκτιμούν ότι πρόκειται για τυπικό θέμα καθώς η παραχώρηση έχει συμφωνηθεί, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα η μετεγγραφή του ακινήτου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε προχθες ο υπουργός Οικονομικών, μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ (το λεγόμενο Υπερταμείο) και τα τουριστικά ακίνητα, κυριότητας Ε.Ο.Τ. -τα οποία ούτως ή άλλως εκμεταλλεύεται η ΕΤΑΔ ως έχουσα την επικαρπία αυτών έτσι ώστε όλα τα προσφερόμενα προς αξιοποίηση ακίνητα να τελούν υπό ενιαίο καθεστώς.
Ως περιουσία του Ε.Ο.Τ. στα Χανιά ορίζεται η περιοχή των Τάφων των Βενιζέλων καθώς, αν και είχε ανακοινωθεί η παραχώρησή τους στον Δήμο Χανίων, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετεγγραφή των ακινήτων. Αντίθετα “γλύτωσαν” οι Αγιοι Απόστολοι και η πισίνα του “Ξενία” καθώς, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, στις περιπτώσεις αυτές έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣ & ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Μιλώντας χθες στα “Χ.Ν.” τόσο ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, εκτίμησαν ότι πρόκειται για τυπικό ζήτημα, δεδομένου ότι εκκρεμεί απλά η μετεγγραφή του
ακινήτου. Αμφότεροι πάντως τόνισαν ότι από σήμερα θα δουν τι ακριβώς ισχύει και τι χρειάζεται για να επισπευστεί η διαδικασία παραχώρησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011, ο τότε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος είχε δεσμευτεί για την παραχώρηση του χώρου στον Δήμο Χανίων.

Read more: www.haniotika-nea.gr

Facebook Comments