Συνάντηση δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου με Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου Αττικής

unnamed-6Πρωτοβουλίες από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον αλλά και το σχέδιο της δημοτικής αρχής για την αύξηση της εμπορικής κίνησης στην πόλη, είχε την ευκαιρία να αναλύσει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, στην πρόσφατη συνάντηση, που πραγματοποίησε στο δημαρχείο, με τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, απευθύνοντας, παράλληλα, ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας προς όλους τους εμπόρους.

Μεταξύ αυτών, οι παρεμβάσεις του Δήμου σε σημεία της πόλης για την αισθητική και τη λειτουργική ανάπλαση του Ηρακλείου. Ειδικά το σχέδιο για την περιοχή του Κέντρου – οι εργασίες για την υλοποίηση του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει – στοχεύει στο να αναβαθμίσει την εικόνα της περιοχής και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες προς όλους. Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε πως, η γνώμη των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, είναι απόλυτα σεβαστή, όπως σεβαστή είναι και η επιθυμία το Ηράκλειο να βγει επιτέλους όπως την απλή διαχείριση της καθημερινότητας, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, και να μπει σε μία σταθερή τροχιά εξέλιξης. Από την πλευρά τους, τα μέλη του Συλλόγου διατύπωσαν την ξεκάθαρη επιθυμία τους να συνεισφέρουν με τις απόψεις τους στα καίρια ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση του Κέντρου.

Στις προτάσεις του δημάρχου και μια δέσμη από προτεινόμενες πράξεις συνέργειας Δήμου – εμπορικού κόσμου που θα εδραιώσει στην συνείδηση, κυρίως των Ηρακλειωτών, την προτίμηση στα τοπικά καταστήματα. Σε αυτές συγκαταλέγεται η ανοικτή πρόσκληση της δημοτικής αρχής προς του εμπόρους (είτε συλλογικά, είτε μεμονωμένα καταστήματα) να μετέχουν με τις προσφορές τους στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου  (π.χ. στο πρόγραμμα στήριξης των Ηρακλειωτών φοιτητών της επαρχίας), στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και στον, από κοινού, σχεδιασμό ειδικών event με εκκίνηση την επικείμενη περίοδο των επόμενων Χριστουγέννων.

«Ο Εμπορικός μας κόσμος ζει έξι και πλέον χρόνια σε καθεστώς κρίσης. Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει και πολλές δυσκολεύονται σημαντικά να επιβιώσουν. Ένα είναι σίγουρο: ότι μην αλλάζοντας τίποτα, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Η λογική του απλώς “διαχειρίζομαι” ήταν – και αν ήταν – αρκετή την εποχή των παχιών αγελάδων.. Σε καθεστώς ύφεσης και κρίσης πρέπει να βάλουμε μπροστά το ρήμα “αλλάζω, ενεργοποιούμαι, ρισκάρω”. Και αν υπάρχει ένας κλάδος που ξέρει καλά αυτές τις έννοιες, αυτός είναι σίγουρα ο εμπορικός», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Facebook Comments