Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων ΓΕΛ Άνοιξης για τις αλλαγές των Πανελλαδικών εξετάσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ

Ταχ.Δ/ση:Προφήτη Ηλία 4 Άνοιξη

Email:[email protected]

Προς:

  • Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των Λυκείων του Δήμου Διονύσου .
  • Τους Διευθυντές των Λυκείων του Δήμου Διονύσου
  • Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών των Λυκείων του Δήμου Διονύσου
  • Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  • Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσου
  • Τον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο

 

Αγαπητοί Γονείς και  Καθηγητές

Όλοι γνωρίζουμε τον αγώνα που δίνουν τα παιδιά μας για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το κόστος των φροντιστηρίων, το άγχος των μαθητών, τα εξαντλητικά ωράρια, η αγωνία για το αύριο, συνθέτουν τον Γολγοθά που όλοι μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανεβαίνουμε.

Οποιεσδήποτε αλλαγές της τελευταίας στιγμής μόνο δυσάρεστους αιφνιδιασμούς μπορούν να προκαλέσουν, αυξάνοντας το άγχος, τις δυσκολίες και τα έξοδα για τις οικογένειές μας, όπως η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δοθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις μετά από τις ενδοσχολικές, καθώς επίσης και η κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων, αφαιρώντας την μέχρι τώρα δυνατότητα επανεξέτασης των μαθητών που για σοβαρούς λόγους υγείας δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν σε κάποιο μάθημα των πανελληνίων εξετάσεων, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας θεωρεί την αντίδραση των μαθητών απολύτως δικαιολογημένη και πιστεύει ότι οι γονείς πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους.

Με την επιστολή μας αυτή απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε τα αιτήματα των μαθητών του σχολείου μας και να ζητήσουμε και την δική σας συμβολή στην διεκδίκησή τους.

 

Το Δ.Σ.

Άνοιξη 19/02/2017

Facebook Comments