Χ.Σπίρτζης: “Ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων είναι στον αέρα”

DSCN8945“Εμείς είχαμε δεσμευτεί, ότι θα εγκαταστήσουμε ένα ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων. Ο διαγωνισμός είναι στον αέρα. Σε λίγους μήνες θα ολοκληρωθεί και θα υλοποιηθεί”.

Τόνισε σε συνέντευξή του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών  Χρήστος Σπίρτζης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΟΝΤRA» και το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

“Μπορούσαμε να ανατρέψουμε και να έχουμε μικρότερες τιμές διοδίων μονομερώς; Όχι είναι η απάντηση. Η χώρα είχε δεσμευτεί από τις συμβάσεις των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Έγινε η αναθεώρηση των συμβάσεων το 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου. Ήταν μία καλή ευκαιρία από τη στιγμή που μειώθηκε το φυσικό αντικείμενο, που δόθηκαν δισεκατομμύρια αποζημιώσεις τότε, να γίνει τότε μία διαπραγμάτευση. Δεν έγινε διαπραγμάτευση ούτε για τα στοιχειώδη! Διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους έγινε από εμάς, για να υπάρχουν οι στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές, δηλαδή να μπορούν οι συμπολίτες μας με αναπηρία να διέρχονται δωρεάν, να υπάρχει ειδική εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες, για τους ανέργους στην Εγνατία, για τους νομούς της Θράκης και της Ηπείρου. Αυτά δεν είχαν προβλεφθεί. Εμείς έχουμε ένα άλλο σχέδιο, που είναι στη συνέχεια, στα επόμενα χρόνια. Είναι η επέκταση του φυσικού αντικειμένου και ταυτόχρονα και η μείωση, αν θέλετε, της τιμής των διοδίων, μέσα όμως από ένα μηχανισμό που θα επιτρέπει ή τη διεύρυνση ή τη μείωση του χρόνου που υπάρχει η παραχώρηση. Αυτό ξέρετε δεν είναι εύκολο όταν έχει συμβάσεις που έχουν δεσμεύσει τη χώρα από το 2007”. Απάντησε ο Υπουργός στην ερώτηση για την τιμολόγηση των διοδίων.

 

Facebook Comments