Απίστευτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Alexander Zverev

To έπος στο Τορόντο συνεχίζεται για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που “εκθρόνισε” τον Alexander Zverev από το Rogers Cup, έφτασε τις 3 συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτες και ισοφάρισε ένα ρεκόρ 12 χρόνων.
Επιστρέφοντας από το 3-5, 2-5 για μια ΕΠΙΚΗ ανατροπή επί του Alexander Zverev, o 20χρονος Έλληνας τενίστας έφτασε τις 3 διαδοχικές νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτες και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rogers Cup στο Τορόντο.
Μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά μιας συγκλονιστικής μάχης, ο Στέφανος πήρε τη ρεβάνς για την ήττα του από τον Zverev στην Ουάσινγκτον, κερδίζοντας τον υπερασπιστή του τίτλου στο Rogers Cup με 3-6, 7-6 (11), 6-4 και ρίχνοντάς τον στο Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης.
Ταυτόχρονα ο ίδιος εξασφάλισε την είσοδό του στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, που θα γίνει την Δευτέρα, 13 Αυγούστου. Συγκεκριμένα θα βρεθεί στο Νο. 18 του κόσμου ή στο Νο. 19, στην περίπτωση που ο Karen Khachanov κατακτήσει τον τίτλο στο Τορόντο.
Έγινε ο νεότερος παίκτης που κερδίζει 3 παίκτες από το Top 10 της κατάταξης σε ένα Masters από το 2006, όταν το είχε κάνει ο Rafael Nadal στο Monte-Carlo. Αν αποκλείσει και τον Kevin Anderson το Σάββατο, θα γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία των Masters 1000 διοργανώσεων που θα έχει κερδίσει 4 παίκτες από το Top 10 σε ένα τουρνουά!
Η έναρξη της αναμέτρησής του Zverev με τον Τσιτσιπά, σίγουρα δεν προμήνυε τον μεγάλο θρίαμβο του Έλληνα τενίστα. Αν και κέρδισε τους 8 πρώτους πόντους του αγώνα για το 2-0, ο Στέφανος είχε ένα κακό διάστημα στα επόμενα λεπτά και έχασε 4 games στη σειρά από τον Zverev (4-2), που έκανε και 3ο break στο τέλος του σετ για να το πάρει με 6-3.
Συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και με break νωρίς στο 2ο σετ, “ξέφυγε” με 4-1. Ενίσχυσε το προβάδισμά του για το 5-2 και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη. Ο Στέφανος ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με ένα σωτήριο break στο 9o game μείωσε σε 5-4 και έπειτα αξιοποίησε το momentum, για να ισοφαρίσει σε 5-5 και να επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι.
He’s not done yet…@StefTsitsipas pulling out all his tricks as he makes a comeback.#RogersCup pic.twitter.com/mrwvmYTney
— Tennis TV (@TennisTV) August 10, 2018
2 match points saved.
5 set points needed.@StefTsitsipas sends this match to a decider! ➡️ https://t.co/hOHmv2wMlX#RogersCup pic.twitter.com/5zi7M4nRKg
— Tennis TV (@TennisTV) August 10, 2018
The run continues for @StefTsitsipas!
Takes out defending champion Zverev 3-6 7-6(11) 6-4.#RogersCuppic.twitter.com/YPWqkYqsp0
— Tennis TV (@TennisTV) August 10, 2018
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.tennisnews.gr














