Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η κατάσταση στα σύνορά μας είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της από τον Έβρο.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τοποθέτησή της δήλωσε κατηγορηματικά: «»Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα».

Τόνισε ότι η ΕΕ δεσμεύεται να κινητοποιήσει όλη την απαραίτητη επιχειρησιακή υποστήριξη στις ελληνικές αρχές.

Όπως είπε, η Frontex ετοιμάζεται να αναπτύξει ομάδα ταχείας παρέμβασης με τη συμμετοχή επτά σκαφών, δυο ελικοπτέρων ενός αεροσκάφους, δυο οχημάτων με κάμερες και 100 συνοριοφυλάκων πλέον των 530 που ήδη βρίσκονται στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας.

«Μπορούμε να παράσχουμε οικονομική στήριξη 700 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, με τα 350 εκατ. που είναι διαθέσιμα άμεσα και επιπλέον 350 εκατ. ευρώ τα οποία μπορούν να ζητηθούν στο πλαίσιο ενός τροποποιητικού προϋπολογισμού», ανακοίνωσε.

Πηγή: ΑΠΕ, www.skai.gr

Facebook Comments