DW: Η Τουρκία εμποδίζει έλεγχο πλοίου από γερμανική φρεγάτα

Η Άγκυρα σταμάτησε αποστολή του γερμανικού ναυτικού στο πλαίσιο του ελέγχου του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ για τη Λιβύη. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε με «καθαρές διαδικασίες», δηλώνει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε το μεσημέρι δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel ότι η Άγκυρα παρεμπόδισε την ολοκλήρωση ελέγχου του τουρκικού φορτηγού πλοίου «Rosaline A» από τη γερμανική φρεγάτα «Hamburg». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το γερμανικό πολεμικό σταμάτησε το τουρκικό φορτηγό τη νύχτα της Δευτέρας 200 χιλιόμετρα βορείως της Βεγγάζης, προκειμένου να ελέγξει το φορτίο που προοριζόταν για τη Λιβύη. Το γερμανικό πλήρωμα ενήργησε στο πλαίσιο της αποστολής «Ειρήνη» της ΕΕ για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τον έλεγχο του τουρκικού πλοίου αποφάσισε η Επιχειρησιακή Διοίκηση της αποστολής «Ειρήνη» στη Ρώμη και όχι η φρεγάτα «Hamburg», τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας. Διοικητής αυτής της μονάδας είναι Ιταλός ναύαρχος.
Η κατάβαση μελών του πληρώματος της «Hamburg» έγινε από ελικόπτερο. Για τέσσερις ώρες ο έλεγχος πραγματοποιούνταν χωρίς διαμαρτυρία της Τουρκίας. Κάποια στιγμή η Άγκυρα ζήτησε, με την ιδιότητα του «κράτους σημαίας» του πλοίου, τη διακοπή του ελέγχου. Κατόπιν αυτού οι γερμανοί στρατιώτες αποχώρησαν. Ως εκείνη τη στιγμή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, «δεν βρέθηκαν απαγορευμένα αγαθά στο φορτηγό πλοίο». Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε «με καθαρές διαδικασίες». Αυτή η διαπίστωση αφορά και τον τερματισμό του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τη στιγμή που το ζήτησε, όπως το δικαιούται, η Τουρκία. Ο ρόλος της Άγκυρας στη Λιβύη θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβριο.
Προειδοποίηση για επιβολή κυρώσεων
Συμφωνία των αντιμαχόμενων πλευρών για εκεχειρία στη Λιβύη σε σύσκεψη στο Μαρόκο το Σεπτέμβριο
Συμφωνία των αντιμαχόμενων πλευρών για εκεχειρία στη Λιβύη σε σύσκεψη στο Μαρόκο το Σεμπτέμβριο
Τη Δευτέρα το πρωί δημοσιεύτηκε κοινή ανακοίνωση της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Μ. Βρετανίας με την οποία προειδοποιούν πως θα επιβάλουν κυρώσεις σε χώρες που εμποδίζουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη. Οι τέσσερεις χώρες καλούν «όλους τους παράγοντες στη Λιβύη και στο εξωτερικό να σταματήσουν παράλληλες και μη συντονισμένες πρωτοβουλίες, που θα ήταν σε θέση να υποδαυλίσουν της προσπάθειες τον Ηνωμένων Εθνών». Άμεσα εμπλεκόμενοι στα τεκταινόμενα στη χώρα είναι- εκτός από την κυβέρνηση στην Τρίπολη και τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ- η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ρωσία. Στην ανακοίνωση χαιρετίζεται η συμφωνία των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη για τη διεξαγωγή εκλογών τον επόμενο χρόνο: «Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της κυριαρχίας της Λιβύης και της δημοκρατικής νομιμοποίησης των θεσμών της.»
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
ΠΗΓΗ: www.dw.com
Συνδεθείτε μαζί μας
Τελευταία Νέα
-
Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης
14 Μαρτίου 202231430Στο ημερήσιο rapid τεστ που έκανα σήμερα στο γραφείο βγήκα θετικός στον ... -
11.986 νέα κρούσματα κορωνοϊού,48 θάνατοι,356 διασωληνωμένοι
13 Μαρτίου 2022
Support Us
Διαφημειστείτε στη ΒΟΡΕΙΝΗ!
Διαφημειστείτε Οικονομικά, Αποτελεσματικά, Εξυπνα.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε οικονομικά, αποτελεσματικά και έξυπνα το επόμενο βήμα σας!
Играйте увлекательно и эмоционально в игровые автоматы на нашем сайте. Побеждайте, срывая крупные джекпоты!
Αγγελίες
-
Τα αρτοζαχαροπλαστεία “Οικογένεια Σταυράτη” ζητούν προσωπικό
11 Οκτωβρίου 2021 -
Τα αρτοζαχαροπλαστεία Οικογένεια Σταυράτη ζητούν προσωπικό
10 Σεπτεμβρίου 2021 -
Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη αναζητά Μηχανικούς Συνεργείων
11 Φεβρουαρίου 2021
Σχέσεις
-
Η απιστία στη σύγχρονη εποχή: Παράλληλη σχέση ή εξωσυζυγικό σεξ;
18 Φεβρουαρίου 2022 -
Οι έξι λόγοι που κάνουμε σεξ
31 Ιουλίου 2021













