Εύβοια – Κάρυστος Live: Μεγάλες αναζωπυρώσεις – Οι φλόγες απειλούν σπίτια

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες, σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας. Νωρίτερα είχε οριοθετηθεί όμως στην περιοχή επικρατούν θευλλώδεις άνεμοι.
Πριν λίγο σημειώθηκε αναζωπύρωση στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Γιατρών και απειλεί σπίτια, καθώς μόνο ένας στενός επαρχιακός δρόμος τη χωρίζει από αυτά. Στο οικισμό είχαν ήδη σημειωθεί ζημιές απο τη φωτιά που είχε περάσει απο τις αυλές φθάνοντας στη θάλασσα χωρίς να κάψει σπίτια, ωστόσο πλέον εχει γυρίσει και απειλεί οικίες. Αναζωπύρωση και στον οικισμό Κοκκίνης, τον οποίο η φωτιά είχε ήδη πλήξει προξενώντας ζημιές σε σπίτια, χωρίς όμως να καταστρέψει κάποιο ολοσχερώς. Το Μαρμάρι δεν διατρέχει κίνδυνο.
Τιτάνια η προσπάθεια πυροσβεστών και εθελοντών
Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από την ΕΡΤ1
Ο οικισμός Κοκκίνης όπως και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών είχαν ήδη εκκενωθεί από τη νύχτα ενώ δόθηκε και μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στο Μαρμάρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου Ελ. Ραβιόλο νωρίτερα, η εικόνα και στα πέντε μέτωπα ήταν βελτιωμένη. “Αυτή τη στιγμή επιχειρούν οι δυνάμεις σε σημεία όπου υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ” είπε σημειώνοντας πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, ενώ και ηλεκτροδότηση που έχει διακοπεί προληπτικά στους τρεις οικισμούς, επανήλθε ωστόσο υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο. Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στο Μαρμάρι και από τη Ραφήνα ξεκίνησαν και πάλι να επιβιβάζονται στα πλοία είπε.
Σε σχέση με το πώς ξεκίνησε η φωτιά δεν έκρυψε την ανησυχία του. «Είναι παράξενο γιατί πρόκειται για τη δεύτερη φωτιά στο 24ωρο. Και χθες είχαμε περίπου την ίδια ώρα φωτιά στο Μετόχι Καρύστου. Αυτό μας δημιουργεί ανησυχία» είπε.
Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων, ενισχυμένες με δυνάμεις από Αλιβέρι και Χαλκίδα, εθελοντές ενώ μεταβαίνουν και πυροσβέστες από την Αττική. Η περιοχή είναι δύσβατη. Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκινησαν επιχειρήσεις από αέρος, από 9 ελικόπτερα. Τα Canadair είχαν πρόβλημα τροφοδοσίας λόγω του μεγάλου κυματισμού, και φαίνεται πως δεν επιχειρούν.
Τη νύχτα το μέτωπο ήταν ορατό από τις ακτές της ΒΑ Αττικής.
Παρακάτω μπορείτε να δειτε βίντεο που ανάρτησε επιβάτιδα πλοίου που αναχώρησε το πρωί από το Μαρμάρι.
Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.















