Νίκος Καρυστινός: “…απαιτείται μια νέα αρχή για τον Δήμο μας”

Η σχετική ανάρτηση του ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου του δήμου Διονύσου, Νίκου Καρυστινού:
Με σεβασμό στις καταστατικές αρχές και στην ιεραρχία της Δύναμης Ευθύνης αλλά και στην εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε στο παρελθόν, αναθέτοντάς μου καθήκοντα Αντιδημάρχου, γνωστοποίησα στον Δήμαρχο ήδη από τη Δευτέρα 3/1 την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητα στην κατά νόμο εντός του Δ.Σ. μυστική ψηφοφορία για τη θέση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Τόνισα ότι σκοπεύω να εγγυηθώ τις δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου, διαφάνειας και ισηγορίας που οφείλουν να διέπουν το όργανο και να εργαστώ γι’ αυτές ουσιαστικά συμπεριλαμβάνοντας – και όχι αποκλείοντας – τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις.
Η πίστη μου ότι το όργανο μπορεί να αποτελέσει πεδίο διαπαραταξιακής σύγκλισης και περαιτέρω παραγωγής ουσιαστικής πολιτικής επ’ ωφελεία του Δήμου, προφανώς δεν έγινε επαρκώς κατανοητή ή παρερμηνεύθηκε συνειδητά.
Δυστυχώς, χωρίς καμία δική μου υπαιτιότητα οι συνεδριάσεις για την ανάδειξη Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου δεν πραγματοποιήθηκαν. Και η επιμονή μου να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος βαφτίστηκε εκβιασμός και προσωπική φιλοδοξία. Ο Δήμαρχος οφείλει να εξηγήσει γιατί παρέκαμψε τη ρητή επιταγή ότι δεν διενεργούνται χωριστές διαδικασίες, πολλώ δε μάλλον ψηφοφορίες, εκτός συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προσωπικές επιθέσεις υποδηλώνουν προσωπικές ανασφάλειες. Και αφήνουν αδιάφορο τόσο εμένα, όσο και – κυρίως – τους δημότες. Τους δημότες που γνωρίζουν καλά ότι απαιτείται μια νέα αρχή για τον Δήμο μας. Και σε αυτή τη νέα αρχή δεν περισσεύει χρόνος για ανούσιες αντιπαραθέσεις.
Μοναδική μου προτεραιότητα είναι η επίλυση των προβλημάτων των Διονυσιωτών και η βελτίωση της πόλης. Κι από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου -χωρίς να δέχομαι πολιτικά ανταλλάγματα- θα παραμείνω δίπλα στους συμπολίτες μου, αναδεικνύοντας κάθε πρόβλημά τους και πιέζοντας για την επίλυσή του, ενώ ταυτόχρονα θα υποδεικνύω στη διοίκηση αναπτυξιακές πολιτικές.
Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για να κάνουμε τον Δήμο μας πρότυπο, επιδεικνύοντας σεβασμό και αγάπη στο φυσικό, έμβιο και ανθρωπογενές περιβάλλον.
Ελπίζω ότι η Δημοτική Αρχή θα επανέλθει σύντομα στις ιδρυτικές αρχές της παράταξης πριν χρειαστεί η τοπική κοινωνία να κινήσει αναγκαίες διεργασίες για την κάλυψη του ελλείμματος εκπροσώπησης.

Facebook Comments