«Χελιδονίσματα 2017» στο κτήμα Συγγρού

0
66

unnamed (3)Η Ορνιθολογική μας προσκαλεί για 23η χρονιά να συμμετέχουμε στην πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης, τα «Χελιδονίσματα 2017» και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη  χελιδονοφωλιά!

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς να κατασκευάσουν τις φωλιές, θα τις πάρουν μαζί τους και αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται σε παιδιά και γονείς (δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής, η συμμετοχή είναι δωρεάν).
 

Τα «Χελιδονίσματα 2017» θα πραγματοποιηθούν στον Πύργο Συγγρού του Κτήματος Συγγρού στο Μαρούσι την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρες 11:00-14:00.
Η εκδήλωση υλοποιείται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και των «Φίλων του Δάσους Συγγρού», με τη χορηγία των απορρυπαντικών Planet.

Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Αθήνας και θα συμμετάσχουν μαθητές από σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

 

 Η είσοδος του Κτήματος Συγγρού είναι από τη λεωφόρο Κηφισίας 182, στο ύψος του ΚΑΤ.
Τα «Χελιδονίσματα 2017» θα υλοποιηθούν σε περισσότερες από 30 πόλεις ή περιοχές σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Σχολεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τοπικούς περιβαλλοντικούς – πολιτιστικούς – εθελοντικούς φορείς και Δήμους.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Σπύρος Ψύχας, Υπεύθυνος εκδηλώσεων

Τηλ. 210 8228704 εσωτ. 106 | Κιν. 6974 510976
e-mail: 
[email protected]  

Facebook Comments