Η “Κοινωνία Παρούσα” για αντιπλημμυρική θωράκιση και παράλληλη στήριξη στα σχολεία του Δ. Κηφισιάς

Παρεμβάσεις της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη» στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης.10.2021

Κατά την 21η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κηφισιάς, η κα. Αγγελική Παπάζογλου, δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη» και η δημοτική σύμβουλος Νέας Ερυθραίας κα. Μαρία Σεβδαλή αναφέρθηκαν σε δύο πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο.

Συγκεκριμένα η κα Παπάζογλου ανέπτυξε την παρέμβασή της για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Κηφισιάς, αναφέροντας ότι η κλιματική αλλαγή αλλά και η χρονίζουσα ολιγωρία των αρχών έχουν επιτείνει τα πλημμυρικά φαινόμενα στον δήμο και ότι πλέον χρειάζονται άμεσες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων.  Τόνισε ότι στην περιοχή του ΚΑΤ και συγκεκριμένα στην οδό Θεσσαλονίκης οι κάτοικοι έχουν επί 20 χρόνια προβεί σε εκκλήσεις τόσο προς  το Δήμο Κηφισιάς όσο και προς την Περιφέρεια για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν όταν η βροχόπτωση είναι έντονη. Σε μία περιοχή έκτασης περίπου 150 στρεμμάτων, ανατολικά του νοσοκομείου ΚΑΤ, δεν υπάρχει δίκτυο ομβρίων ούτε και φρεατίων με αποτέλεσμα σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων να διαπιστώνεται πλημμυρική συγκέντρωση ομβρίων επί των οδών Κοραή, Θερμοπυλών, Πλαταιών με τελική κατάληξη την οδό Θεσσαλονίκης. Να καταστρέφονται ιδιοκτησίες, να επιπλέουν αυτοκίνητα στην οδό Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι επί τόσα χρόνια εμπαίζονται αφού τίποτα δεν έχει γίνει.

Επίσης αναφέρθηκε τόσο στη γέφυρα της Ερυμάνθου, όπου και η είσοδος/έξοδος της περιοχής των Αδαμών επίσης πλημμυρίζει και τα αυτοκίνητα επιπλέουν, όσο και στην οδό Εσπέρου και Ψαρών, όπου οι κάτοικοι έχουν χτίσει στην κυριολεξία τα παράθυρά τους για να εμποδίζουν το νερό να μπαίνει μέσα. Παρακαλάνε εδώ και χρόνια να ληφθούν αρμοδίως τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εμποδισθεί η συγκέντρωση των ομβρίων τα οποία συλλέγονται από τις οδούς Αθανασίου Διάκου, Χελιδονούς, Ψαρρών και Εσπέρου εντός των οικοπέδων τους.

Ενώ η κα Σεβδαλή κατά την παρέμβασή της για τα σχολεία του δήμου τόνισε ότι σε πολλά εξ αυτών ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν κενά σε δασκάλους/ες ειδικότητας και καθηγητές. Σε δύο δημοτικά γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων παρότι αυτά είχαν εγκριθεί από τη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας τον Ιούνιο ή αρχές Σεπτεμβρίου. Πλην όμως σημείωσε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι έχουν μειωθεί κατά 50% οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί αφορούν σε παιδιά που το αρμόδιο όργανο (ΚΕΣΥ) έχει αποφασίσει ότι  θα πρέπει μέσα στην τάξη να έχουν δίπλα τους έναν εκπαιδευτικό που θα τα στηρίζει κατά την μαθησιακή διαδικασία. Αποτέλεσμα της μείωσης είναι διευθυντές και σύλλογοι διδασκόντων να αναγκάζονται (παρότι αναρμόδιοι για τέτοια απόφαση) να “διαθέτουν” ένα εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης σε δύο παιδιά. Ως εκ τούτου ρώτησε τι ενέργειες έχει κάνει ή έχει σκοπό να κάνει η δημοτική αρχή προς τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων.

Facebook Comments