Οι ποδηλάτες του Βόρειο Τομέα της Αττικής διοργανώνουν Ποδηλατοδρομία στις 21 Σεπτεμβρίου

Η σχετική ανακοίνωση:

Η εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης ποδηλατιστών και πεζών είναι υποχρέωση της Πολιτείας και των Δήμων, όχι μόνο με τις απαραίτητες υποδομές, αλλά και με την εκμάθηση και αγωγή των πολιτών.

Έτσι οι πολίτες που χρησιμοποιούμε το ποδήλατο αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε ενεργά στην καμπάνια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019

“EUROPEANMOBILITYWEEK 2019” περνώντας από όλα τα δημαρχεία του Βόρειου Τομέα της Αττικής και απαιτώντας να γίνει ένα βήμα ακόμη προς την Βιώσιμη Κινητικότητα και να κινηθούμε πιο γρήγορα.

Στο πέρασμά μας καλούμε κάθε δημότη και ειδικά τους μαθητές, να μας υποστηρίξουν με την παρουσία τους τοπικά.

Στην “EUROPEANMOBILITYWEEK 2019” συμμετέχουν 2.086 πόλεις της Ευρώπης και 1.911 σύλλογοι για το ποδήλατο και περιβάλλον. http://www.mobilityweek.eu

Ταυτόχρονα ως ποδηλάτες συμμετέχουμε κι εμείς στην παγκόσμια πρωτοβουλία “Week for Future and Climate Justice» δίνοντας το μήνυμα στους δημοτικούς και πολιτειακούς άρχοντες, ότι η Βιώσιμη Κινητικότητα και η χρήση του ποδηλάτου αποτελούν θεμελιώδες εργαλείο στην μείωση των εκπομπών του άνθρακα και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και απαιτούμε να τις υιοθετήσουν.

Αναμένονται πάνω από 2.717 εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα.

https://globalclimatestrike.net

Όπως έχει αποδειχθεί περισσότερες υποδομές για το ποδήλατο, περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους οδηγεί περισσότερους ανθρώπους στην χρήση του ποδηλάτου και στο περπάτημα.

Θα επισκεφθούμε και τα 14 δημαρχεία του Βόρειου Τομέα Αττικής και θα καταλήξουμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου. Θα επιδώσουμε επιστολή υπενθύμισης του Συμφώνου των Δημάρχων τονίζοντας τη σημασία της Βιώσιμης Κινητικότητας για τον στόχο της μείωσης των εκπομπών άνθρακα. Και θα παραδώσουμε συμβολικά και μία γλαστρούλα στον Δήμαρχο για να την φυτέψει κάπου στο Δημαρχείο και να τη φροντίζει μέχρι την λήξη της θητείας του.

Οι δήμοι που θα επισκεφθούμε είναι οι εξής:

9:00 Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Σε  3,9 χιλιόμετρα άφιξη 9:45 Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής

Σε  1,8 χιλιόμετρα άφιξη 10:15 Δημαρχείο Χαλανδρίου

Σε  2,9 χιλιόμετρα άφιξη 10:50 Δημαρχείο Φιλοθέης – Ψυχικού

Σε  3,6 χιλιόμετρα άφιξη 11:30 Δημαρχείο Γαλατσίου

Σε  3,3 χιλιόμετρα άφιξη 12:05 Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Σε  1,9 χιλιόμετρα άφιξη 12:35 Δημαρχείο Νέας Ιωνίας

Σε  1,5 χιλιόμετρα άφιξη 13:00 Δημαρχείο Ηρακλείου

Σε  1,5 χιλιόμετρα άφιξη 13:25 Δημαρχείο Μεταμόρφωσης

Σε  3,3 χιλιόμετρα άφιξη 14:00 Δημαρχείο Λυκόβρυσης Πεύκης

Σε  1,5 χιλιόμετρα άφιξη 14:25 Δημαρχείο Αμαρουσίου

Σε  3 χιλιόμετρα άφιξη 15:00 Δημαρχείο Κηφισιάς

Σε  12,9 χιλιόμετρα άφιξη 16:20 Δημαρχείο Πεντέλης

Σε  5 χιλιόμετρα άφιξη 17:05 Δημαρχείο Βριλησσίων

Σε  7,8 χιλιόμετρα άφιξη 18:00 Υπουργείο Περιβάλλοντος

Μια συνολική διαδρομή 54 χιλιομέτρων που θα διαρκέσει 8 ώρες και 45 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου των στάσεων 15 λεπτών σε κάθε Δημαρχείο).

Μέση ωριαία ταχύτητα 10Km/h.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος θα μας περιμένουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης και Γ. Γ. χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Ε. Μπακογιάννης.

Facebook Comments