Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Δήμου Κηφισιάς

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:
Σε επιχειρησιακή  ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι και τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας διαθέτει 4 αλατιέρες και 9 οχήματα που πραγματοποιούν εκχιονισμό (JCB, Bobcat, unimog). Σε αυτή τη δύναμη προστίθενται και τα οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και της ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών  που βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Το πρωί της Κυριακής 23 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ρίψη άλατος και αποχιονισμός με  unimogs από την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας σε περιοχές της Εκάλης, της Πολιτείας και γύρω από τα νοσοκομεία ΚΑΤ και Αγίων Αναργύρων. Τις βραδινές ώρες, εάν κριθεί αναγκαίο – θα επαναληφθεί ρίψη αλατιού σε ανηφορικούς και δύσκολους δρόμους του Δήμου μας.
Σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις μας  μέχρι τη λήξη της κακοκαιρίας. Ο Δήμος Κηφισιάς έχει εξασφαλίσει και συνεργασία με ιδιώτες σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη ενίσχυσης των δυνάμεών μας.
Επαρκής είναι η ποσότητα αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού στο οδικό δίκτυο, αλλά  και για τις ανάγκες των κατοικιών. Παρακαλούμε τους πολίτες να προμηθεύονται μία σακούλα ανά νοικοκυριό.
Με σχεδιασμό και πρόγραμμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί –εάν χρειαστεί- ο εκχιονισμός του δημοτικού οδικού δικτύου. Η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει στο άνοιγμα κεντρικών οδικών αρτηριών όπως Λεωφόρο Κηφισιάς, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θησέως καθώς και Χαριλάου Τρικούπη και Γεωργίου Λύρα.
Παρακαλούμε επίσης   τους κατοίκους να μην παρκάρουν σε στενούς δρόμους τα οχήματά τους κι από τις δύο πλευρές. Παρεμποδίζουν την πρόσβαση των οχημάτων που πραγματοποιούν ρίψη αλατιού.
Επίσης ενημερώνουμε πως απαγορεύεται η  απόθεση στους δρόμους ογκωδών και κηπαίων καθ΄όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα».
Facebook Comments