Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα από κατοίκους που βροντοφώναξαν ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ

0
44

IMG_20171207_174418_2Πλήθος κόσμου, για πρώτη φορά από όλα τα διαμερίσματα του δήμου Μαραθώνα,

δήλωσε χθες την αντίθεσή του στην δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και απαίτησε από το δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα να κάνει άμεσες ενέργειες για να σταματήσει το έργο.

Το κάλεσμα του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βαρνάβα και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Εν Δράσει βρήκε ανταπόκριση από πολίτες όλων των ηλικιών που κατέκλισαν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η συζήτηση ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους με τους αρχηγούς παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους να χαιρετίζουν την παρουσία των πολιτών αλλά να μην ξεχνούν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

IMG 20171207 190217 2

Η απουσία του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη είναι σίγουρο ότι δεν ήταν τυχαία αφού οι σχέσεις του με την περιφέρεια και την κ. Δούρου είναι γνωστές.

Η απόφαση που τελικώς πάρθηκε μετά από εισήγηση των αντιδημάρχων οικονομικών κ. Νησιώτη και Τεχνικής υπηρεσίας κ. Κοροβέση και ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο είναι να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανάθεση της μελέτης προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που θα ερευνήσει την καταλληλότητα χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό καθώς και τις κατασκευαστικές αστοχίες και παραβάσεις που τυχόν υπάρχουν.

IMG 20171207 190242 2

Οι παρουσία των κατοίκων δείχνει ότι το θέμα του ΧΥΤΑ έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και το δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα πρέπει να μπει μπροστά και να δηλώσει την απόλυτη αντίθεση όλου του Δήμου Μαραθώνα στο έργο.

 

Facebook Comments