Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2018

 

Εγκρίθηκε σε ειδική συνεδρίαση από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2018Έμβλημα_Αμαρουσίου_2

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας διανοίξεις και συντηρήσεις οδών και πεζοδρομίων, αναπλάσεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, επισκευές και αναπλάσεις δημοτικών κτιρίων και αθλητικών χώρων.

Κυρίως, όμως, αφορά μεγάλα έργα υποδομής τα οποία έχει στερηθεί το Μαρούσι τα προηγούμενα χρόνια.

Έργα όπως: η ανάπλαση του Ο.Τ. 9760, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, που αφορά στην αισθητική και στην λειτουργική αναβάθμιση του παλαιού αμαξοστασίου επί της οδού Αγίου Αθανασίου, με τη δημιουργία χώρων αναψυχής, πρασίνου και αθλητισμού, θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή.
Η
κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και της νεολαίας, μετά την αδικία που έγινε σε βάρος του Δήμου την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η κατασκευή πεζογέφυρας στη θέση ΗΒΗ, που θα συνδέσει τις δύο πολεοδομικές ενότητες του Σωρού και του Αγίου Θωμά που τέμνει η Λ. Κηφισίας , εξασφαλίζει ασφαλέστερες μετακινήσεις για τους πεζούς και συμβάλει στην βελτίωση της λειτουργίας της πόλης.
Παράλληλα, θα προχωρήσει η
ανακατασκευή των νεοκλασικών κτιρίων που απέκτησε τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου, ώστε να αναδειχθούν σε κέντρα πολιτισμού.

 

Facebook Comments