Σύριζα Μαρούσι: Η ιδεοληψία της κυβέρνησης διέκοψε τα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, ενώ ο Δήμος για μια ακόμη φορά αδιαφορεί

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των:

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Ανατολικού Αμαρουσίου

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Δυτικού Αμαρουσίου

Η ιδεοληψία της κυβέρνησης διέκοψε τα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, ενώ ο Δήμος για μια ακόμη φορά αδιαφορεί

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τον περασμένο Αύγουστο με απόφαση χαρακτηριστική της ιδεοληψίας της κυβέρνησης και της νεοφιλελεύθερης αναλγησίας διέκοψε την συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού τα οποία υλοποιούνται μέσω των Δήμων.

Τα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού εφαρμόζονταν από την δεκαετία του ’80 και έχουν μεγάλη συμβολή στην συνειδητοποίηση των πολιτών ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και προάγει την καλή υγεία και ευεξία.

Η περικοπή των Προγραμματών Μαζικού Αθλητισμού αποκλείει από την άθληση εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, άτομα τρίτης ηλικίας, γυναίκες, ΑΜΕΑ, Ρομά, παιδιά, ενώ οδηγεί 1.300 γυμναστές στην ανεργία.

Στον Δήμο Αμαρουσίου η διακοπή των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, από το 2017 με την απόφαση της διοίκησης να μην λαμβάνει την ενίσχυση της ΓΓΑ, σε μια επίδειξη αδιαφορίας για την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων ομάδων, αλλά και για την διαφάνεια στην πρόσληψη των γυμναστών που μετέχουν στα ανταποδοτικά Προγράμματα Άθλησης του Δήμου.

Η διοίκηση Πατούλη και η συνέχειά της διοίκηση Αμπατζόγλου επέλεξαν αφενός να χρεώνουν ακριβότερα τους πολίτες που κάνουν χρήση των προγραμμάτων αθλητισμού του Δήμου (αφού δεν χρηματοδοτούνταν από την ΓΓΑ) και αφετέρου να προσλαμβάνουν με ασαφή κριτήρια, που επιτρέπουν ρουσφετολογικές προσλήψεις, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι δεν επιλέγονται από την ΓΓΑ.

Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικού και Δυτικού Αμαρουσίου εκφράζουν την έντονη αντίθεση και την αποδοκιμασία τους για την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά και την δυσαρέσκεια τους για την στάση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την μαζική άθληση και επιπλέον δεν διεκδικεί τίποτε προς όφελος των δημοτών.

Κύριε δήμαρχε Αμπατζόγλου και κύριοι της διοίκησης εκλεγήκατε για να υπερασπίζετε τα συμφέροντα των δημοτών του Αμαρουσίου και όχι για να υλοποιείτε αδιαμαρτύρητα την κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα αποφάσεις που μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω.

Facebook Comments