Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Πολυδρόσου

0
351

Πραγματοποιήθηκε χτες η εκλοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του συλλόγου, στην  αίθουσα εκδηλώσεων του 13ου Δημοτικού σχολείου της περιοχής. Συμμετείχαν αρκετά νέα και παλαιά μέλη μας, θα θέλαμε όμως να έχουν έρθει περισσότεροι. 

Διατυπώθηκαν γνώμες, έγιναν τοποθετήσεις από τα μέλη μας και κατοίκους, συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής σε ένα πολύ ευχάριστο «κλίμα», η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε  σε ένα πολιτισμένο και εποικοδομητικό 2ωρο, με συμπεράσματα και αποφάσεις για περαιτέρω δράσεις του Συλλόγου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών 

Για το νέο ΔΣ του Συλλόγου που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου (με τη σειρά ψήφων που έλαβε ο καθένας) το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες :

 1. Πάντος Παναγιώτης
 1. Καπρινιώτης Βασίλης
 1. Χατζηαθανασιάδης Βασίλης
 1. Χατζηαρσενίου Μιχάλης
 1. Ρωμαϊδου Κατερίνα

Για τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή (με τη σειρά ψήφων που έλαβε ο καθένας):

 1. Χαλάτση Έφη
 1. Χρονόπουλος Γιώργος
 1. Μπαζίνας Κων/νος

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 01/01/ 2016 έως 20/10/2019

& ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2020

Το να βρεθούμε μαζί είναι μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μια πρόοδος και το να δoυλέψουμε παρέα, είναι επιτυχία. – Henry Ford

Οι βασικοί σκοποί του Συλλόγου μας σύμφωνα με το Καταστατικό του είναι η συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων (πολεοδομικών, πολιτιστικών και κοινωνικών) που ανακύπτουν στην περιοχή μας, το Πολύδροσο,  και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντός του.

Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και οι δράσεις του είχαν, όπως όλα τα χρόνια της δράσης του, και  κατά  την προηγούμενη χρονική περίοδο  ως  αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των ανωτέρων σκοπών.

Το πρώτο μέλημα του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου ήταν να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας με τους κατοίκους του Πολυδρόσου, τη σχολική κοινότητα της περιοχής, της αρμόδιες δημοτικές αρχές και τους Συλλόγους των γειτονικών περιοχών με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας. Προς το σκοπό αυτό επεδίωξε και κατάφερε να ενημερώνει συνεχώς τα μέλη του μέσω, του blog, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ηλεκτρονικής λίστας που έχει δημιουργηθεί, ενώ επιπλέον αμέσως μετά την εκλογή του απέστειλε επιστολή – πρόσκληση συνεργασίας προς τους Διευθυντές των Σχολείων  και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Πολυδρόσου καθώς και προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου στους οποίους ανήκει διοικητικά το Πολύδροσο.

Αποστείλαμε περίπου 90 έγγραφα το περασμένο χρονικό διάστημα στους όμορους Δήμους, στη ΔΕΕΑΠ, ΥΠΕΚΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΑΣΑ και λοιπούς φορείς για διάφορες υποθέσεις που χειριστήκαμε.

Ενδεικτικά για τις υποθέσεις :

 • Συμμετείχαμε στα Δημοτικά Συμβούλια Αμαρουσίου και Χαλανδρίουόταν απαιτήθηκε και σε όλες τις συνεδριάσεις της επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρούσιου.
 • Συμμετείχαμε στιςσυνάντησεις 4 συλλόγων για τα θέματα του Ανατολικού Αμαρουσίου. Οι περιβαλλοντικοί Σύλλογοι Νέο Μαρούσι-Παραδείσου-Πολυδρόσου και Ρεματιάς συζητήσαμε για τις κυκλοφοριακές και πολεοδομικές συνθήκες μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς από τον Οκτώβριο του 2014 και το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης & ποδηλατοδρόμου στον Παράδεισο και το Πολύδροσο,
 • Ο Σύλλογος προσέφυγε μαζί με 59 άλλους κατοίκους ενώπιον του ΣτΕγια την ακύρωση της αδειοδότησης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε στην οικοδομή της οδού Φραγκοκλησιάς 70. Η δικηγόρος (και μετέπειτα γραμματέας του Συλλόγου)  Χρυσούλα Καρατζή κατέθεσε στο Σ.τ.Ε. Αίτηση Ακύρωσης που αφορά στην ακύρωση της πράξης αδειοδότησης της κεραίας. Το ΣτΕ με την υπ’αριθμ. 1832/2017 απόφασή του παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με την αιτιολογία ότι το τελευταίο είναι αρμόδιο να την εξετάσει. Η Αίτηση έχει πλέον προσδιοριστεί να συζητηθεί ενώπιον του Β’Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου (Ακυρωτική Διαφορά) κατόπιν αναβολής,  στις 3/12/2019.
 • Κατασκευάστηκε από τον Δήμο με παρέμβαση του Συλλόγου πεζοδρόμιοεπί της οδού Φραγκοκλησιάς (από το ύψος της οδού Σάμου μέχρι τη Λεωφόρο Αμαρουσίου Χαλανδρίου) σε μήκος 400 μέτρων για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών
 • Παρέμβαση 5 Συλλόγων του Αμαρουσίου για τη ΣΜΠΕ του Mall.Οι σύλλογοι του Παραδείσου, Πολυδρόσου, Νέου Αμαρουσίου, Εργατικών Πολυκατοικιών και Στούντιο Α με κοινό έγγραφο τους παρέβησαν προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (Σ.Μ.Π.Ε.) ΕΙΔΙΚOΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Ε.Χ.Σ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΤΜΗΜΑ Π.Ε. 6 ΚΑΙ 17 ΤΟΥ Γ.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ»
 • H εγκατάσταση υπαιθρίου γυμναστηρίου στο πάρκο του Τριφυλλιακού

Προγραμματισμός ενεργειών και δράσεων για το 2020

 • Να προχωρήσει, η  διάνοιξη των παραδρόμων της Αττικής Οδού προκειμένου να απαλλαγεί η οικιστική περιοχή από την υπερτοπική κυκλοφορία- και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες- τη ρύπανση και το θόρυβο.  Από προηγούμενες διοικήσεις οι οποίες σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία της Αττικής Οδού αφ ενός δεν κάλυψαν κανένα τμήμα της στα όρια του δήμου Αμαρουσίου αφ ετέρου οι παράδρομοι αυτής Κων/νου Καραμανλή  από το ύψος της Αμαρουσίου Χαλανδρίου δεν καταλήγουν στη Λεωφόρο  Πεντέλης. Η παράλειψη αυτή έχει ως  αποτέλεσμα όλη η πέριξ οικιστική περιοχή να επιβαρύνεται από δυσανάλογα μεγάλη διαμπερή κυκλοφορία η οποία έχει σημειώσει εκρηκτική αύξηση μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς.
 • Η ρύθμιση της κυκλοφορίας γενικά με μελέτη βιώσιμης κινητικότητας για το σύνολο της πόλης και ειδικότερα στη διανοιγμένη οδό Φραγκοκλησιάς, που εξυπηρετεί υπερτοπική  κυκλοφορία αντί των προαναφερθέντων Παράδρομων της Αττικής Οδού, η οπαία αυξάνει τον κατακερματισμό του οικιστικό ιστού αμιγούς κατοικίας των πολεοδομικών γειτονιών Παραδείσου & Πολύδροσου.  Η  λειτουργίας της οποίας επιβαρύνει καθοριστικά το περιβάλλον τους τελευταίους 60 μήνες  και την οδική ασφάλεια των κατοίκων αφού καθημερινά τη διασχίζουν αμφίδρομα περί τα 18.000 οχηματα/24ωρο ως «κανάλι» επικοινωνίας μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Πεντέλης.
 • Η Πρόβλεψη ενιαίας σχεδίασης για επίτευξη οικονομίας κλίμακας των αποσπασματικά κατασκευαζομένων αγωγών ομβρίων  από τον Δήμο Αμαρουσίου σε τμήμα περιοχής περίπου 400 στρεμμάτων του Πολυδρόσου που ανήκει διοικητικά στον δήμο στα πλαίσια  της εκτέλεσης του έργου με τίτλο  «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολύδροσου».  Το  Πολύδροσο (Αμαρουσίου και Χαλανδρίου) όπως και ο γειτονικός Παράδεισος Αμαρουσίου έκτασης περίπου 2.300 στρεμμάτων που ταλαιπωρούνται από την διαχρονική έλλειψη δικτύου απορροής ομβρίων και τις συνέπειες της έλλειψης τους, θα έπρεπε να είναι ο κύριος και ο ενιαίος στόχος των Δήμων Αμαρουσίου & Χαλανδρίου για θωράκιση έναντι των ομβρίων υπό τον συντονισμό της ΔΕΕΑΠ.   Ταυτόχρονα έχει σχεδιαστεί  εκβολή μέρους αυτών των ομβρίων   στο Ρέμα Χαλανδρίου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, για την εκβολή του συλλεκτήρα της οδού Ροδοδάφνης.
 • H διαμόρφωση του χώρου 9στρεμμάτων στην Αττική οδό ως πάρκου πρασίνου και αναψυχης,
 • Hανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ Τριφυλλιακού και Ροδοδάφνης, η ανάπλαση παιδικής χαράς πεζοδρόμου Κορυτσάς και όλων των αντιστοίχων χώρων του Πολυδρόσου αρμοδιότητας Δήμου Χαλανδρίου
 • H συντήρηση του έργου της βιοκλιματικής και του ποδηλατοδρόμου η κατασκευή – σύνδεση ποδηλατόδρομου  επί της οδού Φραγκοκκλησιάς στο τμήμα μεταξύ Ευζώνων και Κορυτσάς.
 • Η διάνοιξη της οδού Ροδοδάφνης μέχρι την Εθνάρχη Μακαρίουκαι η εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου πχ Κορυτσάς & Φραγκοκκλησιάς, Φραγκοκκλησιάς, Σάμου κλπ
 • Η  βελτίωση του δημοτικού φωτισμού,της δημοτικής συγκοινωνίας και των στάσεων επιβίβασης
 • Η απαλλοτρίωση χώρωνγια κοινόχρηστη χρήση πχ δίπλα στο γήπεδο του Τριφυλλιακού

Οικονομικά στοιχεία 2016 – 2019

Τα έσοδα του συλλόγου από την προηγούμενη περίοδο δραστηριοποίησης του (01-01-2016-20/10/2019) ήταν της  τάξης των 472€ εκ των οποίων τα προέρχονταν από συνδρομές/εγγραφές μελών του συλλόγου.

Η ελεγκτική επιτροπή έχει εγκρίνει, η συνέλευση παρακαλείται να απαλλάξει το ΔΣ του συλλόγου από την όποια ταμειακή ευθύνη ως προς τη διαχείριση των χρημάτων από συνδρομές/εγγραφες των μελών του.

Κλείνουμε λέγοντας ότι αυτός ο Σύλλογος έχει μία 15ετή δράση και παρουσία στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι και έχει ανάγκη όλα τα μέλη να σταθούν δίπλα του.

Έχουμε κάνει μικρά αλλά σημαντικά βήματα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Facebook Comments