Ο Δήμος Πεντέλης για την επαναλειτουργία των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

0
506

Ο Δήμος Πεντέλης ακολουθώντας τις σχετικές ανακοινώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων για την επαναλειτουργία δομών μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών, λόγω του Covid-19, ανακοινώνει σήμερα την επαναλειτουργία των ΚΕΠ και των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, με οδηγίες και συστάσεις για την ασφάλεια όλων.

Ειδικότερα από αύριο 1η Ιουνίου 2020:

Α. Επαναλειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πεντέλης, ακολουθώντας αυστηρά τις εγκυκλίους των αρμόδιων Υπουργείων και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προς τα εξής:

  • Το ωράριο λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πεντέλης διαμορφώνεται σε 07:30-13:00 με δυνατότητα αποχώρησης 13.00-13.30.
  • Όλοι οι χώροι διδασκαλίας και υποδοχής είναι απολύτως έτοιμοι και σχολαστικά καθαροί για να φιλοξενήσουν βρέφη και νήπια με απόλυτη ασφάλεια και με τις αρτιότερες συνθήκες υγιεινής που θα συνεχιστούν σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους εκεί, τους δύο επόμενους μήνες.
  • Το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό έχει λάβει τις απαραίτητες οδηγίες από τους παιδιάτρους των παιδικών σταθμών σχετικά  με την χρήση των μέσων προστασίας για την καλύτερη προφύλαξη και ασφάλεια των παιδιών και για το σκοπό αυτό προμηθεύτηκε και ειδικά θερμόμετρα για την εξ αποστάσεως θερμομέτρηση των παιδιών.
  • Με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας,  θα προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα, για την περαιτέρω διαμόρφωση και προσαρμογή των Βρεφονηπιακών Σταθμών στις έκτακτες ανάγκες που οι σημερινές συνθήκες απαιτούν.  

 

Facebook Comments