Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης

STO_25_1_17_F2

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017  έπειτα από την υπ’ αρ. 1949/24.1.2017 πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο την συζήτηση  και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ.

Ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο και Δήμαρχος Πεντέλης ανοίγοντας την συνεδρίαση ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους και ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο από την Ε.Μ.Υ για τη πρόβλεψη του καιρού, πιθανολογείται χιονόπτωση και ισχυρός παγετός στα όρια του Δήμου κατά τις προσεχείς ημέρες.

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς τους τοπικούς αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Δήμαρχος επέστησε τη προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε την συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ,για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης . Επισημαίνοντας ότι για τη επιτυχία του στόχου της αντιμετώπισης της χιονόπτωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων ζήτησε τη συνεχή  επαφή όλων των εμπλεκομένων με το Κέντρο Επιχειρήσεων. STO_25_1_17_F1

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ  Βλάσσης Σιώμος, από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής ο  Χαχλάκης Αναστάσιος, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων  Ηλίας Τσουχνικάς, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης  Μιχαήλ Κολιός, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης  Μουαμελετζής Γεώργιος, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης  Ζούνης Ιωάννης,  από τη Τροχαία Κηφισιάς ο  Μπαντής Απόστολος,  από τον 9ο Π.Σ Αθηνών ο Πυραγός  Αρτοποιός Ιωάννης, από τον 12ο Π.Σ. Αθηνών ο Υποδιοικητής Ζαμάνης Ιωάννης, η Διοικητής Α.Τ. Μελισσίων  Δούκα Αικατερίνη, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο  Λιάκος Νίκος, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης η  Κέλλυ Διακομανώλη, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης  Ιωάννης Ξανθάκος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης   Αναστάσιος Χριστίδης και υπάλληλοι του Δήμου.

Facebook Comments