Ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού για τα διόδια

0
563

diodia-1-1021x576-1-2-1-1-1-2-1Ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού για τα διόδια:

Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστου Σπίρτζη, σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού από τους σταθμούς διοδίων, είχαν ημερομηνία λήξης και περιορισμένο αριθμό ωφελούμενων και μάλιστα με τη συναίνεση του πρώην Υπουργού. Συναίνεση, η οποία τεχνηέντως δεν έγινε γνωστή ούτε σε εμάς, προφανώς για προεκλογικούς λόγους. 

Με έγγραφο της, η εταιρία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» ενημέρωσε ότι, ο αριθμός των 5.000 οχημάτων για το Δήμο μας και την Κοινότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα έχει υπερκαλυφθεί. Με τη συναίνεση του κ. Σπίρτζη, η οποία δόθηκε από τον Απρίλιο, σταματά πλέον από τις 12.07.2019 να δέχεται άλλες αιτήσεις για τη χορήγηση του πομποδέκτη Fast Pass Oropos. 

Να σημειώσουμε δε, ότι ο αριθμός των οχημάτων, ιδιοκτησίας των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού, με δώδεκα δημοτικά διαμερίσματα ξεπερνά κατά πολύ τις 5.000. Δυστυχώς, στο βωμό της προεκλογικής μάχης θυσιάζονται όλα και δεν υπολογίζεται κανένας αγώνας. Στις προεκλογικές του εξαγγελίες ο πρώην Υπουργός ανακοίνωσε, ότι η διέλευση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Ωρωπού και της Κοινότητας Βαρνάβα θα είναι ελεύθερη για όλους και όχι μόνο για 5.000 οχήματα, μέχρι την εφαρμογή του μέτρου της χιλιομετροχρέωσης με ηλεκτρονικά διόδια. 

Ωστόσο, μάλλον «ξέχασε» να μας ανακοινώσει και υπέκρυψε ότι είχε ήδη συμφωνήσει με την εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» ότι η ελεύθερη διέλευση θα είναι για λίγους, αφού είχε τεθεί πλαφόν 5.000 οχημάτων. Μάλιστα, η συμφωνία είχε ήδη γίνει από τον Απρίλιο του 2019, όπως προκύπτει και από σχετικό έγγραφο της Νέας Οδού, το οποίο απευθύνεται στο Υπουργείο Υποδομών και αναφέρει ρητά ότι «η ένταξη στο πρόγραμμα αναστολής πληρωμής τέλους διοδίων θα ισχύσει για ανώτατο όριο 5.000 οχήματα (πομποδέκτες) συνολικά».

Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρη από την αρχή και είναι η ελεύθερη διέλευση όλων των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού. 

Επιπλέον, ως Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο μείζον αυτό θέμα, το οποίο προέκυψε για τους κατοίκους του Δήμου μας.

Από το Γραφείο Τύπου 

                                                          του Δήμου Ωρωπού

Facebook Comments