Μαλακάσα – ώρα μηδέν: Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και οι μετανάστες κάνουν μπάρμπεκιου

Όπως θα δείτε στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το protothema.gr, οι μετανάστες βάζουν φωτιές στο δάσος για να ψήσουν ενώ συμπλέκονται στους δρόμους με καδρόνια
Το ξύλο που πέφτει ανάμεσα τους, είναι ανελέητο. Ανοίγουν κεφάλια, ακούγονται κραυγές, σχηματίζονται μπουλούκια, ξανά και ξανά. Όλα αυτά προχθές το απόγευμα, διότι το πρωί της ίδιας μέρας χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να μην εξαπλωθεί η φωτιά που άναψαν κάποιοι άλλοι μετανάστες μέσα στο δάσος.
Στο επίμαχο βίντεο που εξασφάλισε το «protothema», οι μετανάστες έχουν στήσει υπαίθριο μπάρμπεκιου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η πράξη τους.
Στο σημείο σπεύδει ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Λίτσας και μαζί με τους άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να τους απομακρύνουν.
Οι φωτιές μέσα στο δάσος από τους μετανάστες είναι συχνό φαινόμενο και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ζημιές. Οι μετανάστες ξηλώνουν τα ξύλα από τα παγκάκια και τα χρησιμοποιούν ως προσάναμμα.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.protothema.gr













