Φραντζέσκα Αλεξοπούλου: Στο Δημοτικό Θέατρο να διεξάγονται τα δημοτικά συμβούλια

0
434

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:

Η Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, μια από τις πλέον γνωστές πανελληνίως συγγραφείς παιδικών βιβλίων, μετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο (Δ.Σ.) του δήμου μας, ως μέλος της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής το Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Η αγάπη της για την πόλη είναι δεδομένη. Όπως είναι και οι χαμηλοί τόνοι που χρησιμοποιεί είτε εντός είτε εκτός Δ.Σ. Σήμερα με την παρέμβασή της αυτή προτείνει, εκφράζοντας και την παράταξη, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να διεξάγονται στο Δημοτικό Θέατρο ώστε και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο να ακολουθείται και να αποκτήσουν οι συνεδριάσεις και ουσιαστική νομιμότητα. Γιατί αυτή την περίοδο έχουμε συνεδριάσεις μόνο δια …αλληλογραφίας.

Το κείμενό της:

Είναι σε όλες και όλους γνωστό ότι αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης η παράταξή μας με μια ξεκάθαρη ανακοίνωση τοποθετήθηκε πολύ ενωρίς υπέρ της συνεννόησης και της συνεργασίας στο δήμο μας και δηλώσαμε από το Μάρτιο ότι «είμαστε ενωμένοι στην πόλη για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο εχθρό». Λίγες ημέρες αργότερα με ανακοίνωση του επικεφαλής μας και πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και των τριών μελών, δηλαδή του Κώστα Ξανθόπουλου , της Κατερίνας Φασουλά και της υπογράφουσας, που εκπροσωπούμε τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ στο δημοτικό συμβούλιο, δηλώσαμε ότι «συμμετέχουμε με συναίνεση και προτάσεις στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. που γίνονται με …ηλεκτρονικά μηνύματα, δηλαδή emails». Κι αυτό γιατί θέλαμε να δώσουμε χρόνο στη διοίκηση του δήμου να προσαρμοστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Δυστυχώς όμως έως σήμερα δεν έγινε από πλευράς του δήμου κάτι τέτοιο και δεν πραγματοποιήθηκε κάποια συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, κάτι που συνέβαινε σε όλους σχεδόν τους δήμους. Έτσι εμείς τα σοβαρά θέματα του δήμου έπρεπε να τα αντιμετωπίζουμε με… αλληλογραφία. Αλλά δεν ήταν μόνο τα δημοτικά συμβούλια. Δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μια τηλεδιάσκεψη, έστω για ενημέρωση για θέματα σχετικά με τις πιθανές δράσεις και τις εξελίξεις των σοβαρών θεμάτων της πόλης.

Αυτά όμως τώρα ανήκουν στο παρελθόν. Οι συνεδριάσεις των Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη καταργούνται σιγά-σιγά σε όλους τους δήμους αφού παντού έχουν χαλαρώσει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ακόμη και το όριο των 50 προσώπων ανά εκδήλωση έχει αυξηθεί. Ο δήμος μας, είτε γιατί δεν ήθελε, είτε γιατί δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί έχασε το …τραίνο. Κι εμείς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε ιδέες και προτάσεις για την επόμενη ημέρα της ζωής των συμπολιτών μας. Για να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Θα θέλαμε λοιπόν να ζητήσουμε από το δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και από τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας, να περάσουμε πλέον σε συνεδριάσεις με φυσική παρουσία, αφού δεν αξιοποιήθηκαν οι τηλεδιασκέψεις, τηρώντας βεβαίως με …ευλάβεια τους κανόνες υγιεινής, που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιες αρχές. Στο δήμο μας δεν υπάρχει πρόβλημα εξεύρεσης χώρου αφού η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου λύνει όλα τα προβλήματα. Και επιτρέπει ακόμα και την παρουσία πολιτών, πάντα με έλεγχο ως προς τον αριθμό. Αλλά αυτό μπορούμε να το δούμε στην δεύτερη φάση.

Είναι μια πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών, της μόνης τυπικά και ουσιαστικά ανεξάρτητης παράταξης της αντιπολίτευσης. Έτσι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα προχωρήσουμε με διάλογο και πνεύμα συνεννόησης στην επόμενη ημέρα της πόλης μας. Και πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα πάντα μέσα σε πνεύμα συνεργασίας. Έχουμε όλες και όλοι μεγάλες ευθύνες απέναντι στους συμπολίτες μας και ιδιαιτέρως απέναντι στη επόμενη γενιά.

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων

Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Facebook Comments