Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι…

0
493

Ανακοίνωση της  δημοτικής παράταξης του δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΑΣΠΡΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

«Εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι» λέει μια γνωστή παροιμία. Το ζήσαμε κι αυτό πολλές φορές τα τελευταία χρόνια στο δήμο μας. Πρόσφατα όμως μια δημοτική σύμβουλος, με αφορμή την ΜΗ συμμετοχή του δήμου μας στη δημόσια προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού για το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τη γενικότερη πολιτική μας, να κρατάμε χαμηλούς τόνους, ακόμη και στις ανακρίβειες, στην παραπληροφόρηση, στα ψεύδη και τις ύβρεις κάποιοι την έχουν θεωρήσει ως αδυναμία. Σε αυτή την κατηγορία είναι και η κ. Άννα Ασπραδάκη.

Το τελευταίο της …κατόρθωμα είναι η ανακοίνωση για το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Σε μια προσπάθεια προφανώς να γίνει αρεστή, εν όψει ανακατατάξεων, επιτέθηκε σε όλους όσοι αναφέρονται στην ΑΠΟΥΣΙΑ του δήμου μας από το πρόγραμμα αυτό. Και ταυτοχρόνως έκανε επίθεση και στον πρώην δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, που δήθεν είχε καταργήσει πριν από δέκα χρόνια τα προγράμματα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ. Για τα οποία η δημοτική Κίνηση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, που ήταν πλειοψηφία, με τη βοήθεια όλων των πλευρών, είχε πάρει μεγάλες πρωτοβουλίες, πρωτόγνωρες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρωτοβουλίες για τις οποίες δήθεν βγάζουν δάκρυ αυτοί που τις υποβάθμισαν στη συνέχεια.

Λοιπόν εδώ ταιριάζει ο πρόλογος του κειμένου «…μας πήραν και το βόδι». Και εξηγούμαστε.

Το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ δεν σταμάτησε, αλλά αναβαθμίστηκε επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου και οι εργαζόμενες ΕΝΤΑΧΤΗΚΑΝ, με απόφαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, στο ΚΑΠΗ. Αυτό αποφασίστηκε το 2008. Μόνο 18 δήμοι από τους 1100 δήμους της χώρας, προσέλαβαν σε μόνιμες θέσεις τις εργαζόμενες. Και μέσα σε αυτούς ήταν και ο δήμος Πεύκης. Ήταν μια πράξη για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Ευχαριστούμε λοιπόν την εν λόγω δημοτική σύμβουλο που μας… καταγγέλλει γιατί πράξαμε το καθήκον μας. Οι υπόλοιποι δήμοι είχαν τους λόγους τους να αφήσουν τις εργαζόμενες να …αγωνίζονται εδώ και 12 χρόνια για να ζήσουν. Ο νόμος Παυλόπουλου ήταν για όλους τους δήμους και όχι μόνο για το δήμο μας. Οι εργαζόμενες του προγράμματος στην Πεύκη ήταν τρεις, μια Κοινωνική Λειτουργός, μια Νοσηλεύτρια και μια Οικογενειακή Βοηθός. Και οι τρεις πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες με συνέπεια και αγάπη. Μάλιστα για να γίνει ακόμη πιό αποτελεσματικό το έργο τους η διοίκηση του δήμου πρόσθεσε τότε στην ομάδα και τέταρτο μέλος. Έναν μόνιμο και πλήρους απασχόλησης οδηγό. Ας τον ρωτήσει -γιατί τον γνωρίζει καλά- αν λειτουργούσε τέλεια το πρόγραμμα που παρέδωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2010 η διοίκηση Θεοδωρακόπουλου.

Αυτό το πρόγραμμα αργότερα κάποιοι άλλοι το διέλυσαν. Και η κ. Ασπραδάκη ως πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ έχει μεγάλες ευθύνες. Π.χ. είχε στείλει την οικογενειακή βοηθό, η οποία παλιότερα φρόντιζε τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας στα σπίτια τους, στο ΚΑΠΗ για να κάνει καφέδες. Και οι καφέδες βεβαίως είναι απαραίτητοι αλλά δεν διαλύεται έτσι το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, όταν κάλλιστα μπορούσαν να έχουν τοποθετήσει μια υπάλληλο από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Ακόμη και τη νοσηλεύτρια του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ την έστελναν όπου υπήρχε κενό (γραφεία κλπ).

Το πρόγραμμα για τις ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ επίσης αναβαθμίστηκε και παραδόθηκε στη νέα δημοτική αρχή σε πλήρη δράση. Και οι τρεις κυρίες του ΜΚΜ ΕΝΤΑΧΤΗΚΑΝ σε μόνιμες θέσεις στο δήμο, σε ένα δήμο που σεβόταν την εργασία τους και δεν ρώτησε ποτέ ποιος τις προσέλαβε. Μας προκαλεί εύλογη απορία που και στο θέμα αυτό ψεύδεται η κ. Ασπραδάκη και αναφέρει ότι η διοίκηση Θεοδωρακόπουλου δήθεν το διέκοψε. Φαίνεται ότι ουσιαστικά διοικούσαν άλλοι το ΚΟΙΠΑΠ και η ίδια δεν γνώριζε τις υπαλλήλους στη διάρκεια της αποτυχημένης θητείας στο ΚΟΙΠΑΠ. Να τις θυμίσουμε. Είναι η Μ.Μ. νοσηλεύτρια, η Ι.Κ. οικογενειακή βοηθός και η Μ.Κ. μαγείρισσα. Δεν τις ήξερε ούτε ως πρόεδρος; Θα το δούμε καλύτερα όταν θα επανέλθουμε στο θέμα.

Η τέως πρόεδρος συνελήφθη λοιπόν να λέει ψέματα. Θα τα ξεπερνούσαμε κι αυτά αν δεν είχε διατελέσει επικεφαλής του ΚΟΙΠΑΠ, δηλαδή αν δεν είχε αυτές τις δομές, που ψευδέστατα λέει ότι δεν υπήρχαν, στη δικαιοδοσία της. Κρίμα…

Για το προσωπικό της θέμα ειλικρινά την κατανοούμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υ.Γ. Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ είναι η δημοτική κίνηση που έφερε την περίοδο 2007-2011 τη μεγάλη αλλαγή στο δήμο Πεύκης. Στη συνέχεια αρκετά από τα στελέχη της εντάχτηκαν στη Δημοτική Παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ενώ κάποια άλλα αποχώρησαν. Η Νέα Εποχή επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς πολλά στελέχη, της πλέον δημιουργικής περιόδου του δήμου Πεύκης, εκδήλωσαν προς τον συνιδρυτή της παράταξης και επικεφαλής της Γιάννη Θεοδωρακόπουλος την επιθυμία να παρεμβαίνει η Ν. Ε. αρχικά για θέματα ανάδειξης των μεγάλων αλλαγών που έγιναν εκείνη την περίοδο και στη συνέχεια για γενικότερα θέματα. Βεβαίως παραμένει στις επάλξεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ αλλά έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται το έργο της περιόδου 2007-2011 όταν η Πεύκη ήταν μια από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδος.

Facebook Comments