Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: “το αλαλούμ με τα νηπιαγωγεία”

Ανακοίνωση της  δημοτικής παράταξης του δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος:

Ο νόμος για την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ψηφίστηκε με το Νόμο 4521/2018 (2-3-2018. Την πρώτη χρονιά 2018-19 εντάχτηκαν οι περισσότεροι από τους 325 δήμους της χώρας. Ο δικός μας δήλωσε αδυναμία λόγω έλλειψης υποδομών. Το έτος 2019-20 το Υπουργείο Παιδείας τον ενέταξε πλέον υποχρεωτικά. Όμως ο δικός μας δήμος μαζί με άλλους 14 ξανά δήλωσε αδυναμία, αλλά το Υπουργείο Παιδείας επί Γαβρόγλου δεν δέχτηκε νέα εξαίρεση. Ακολούθησαν όμως οι εκλογές και η νέα υπουργός, η κυρία Κεραμέως έκανε δεκτή την εξαίρεση λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, στις 19 Αυγούστου 2019. Μετά από όλα αυτά τι θα περιμένατε; Ό,τι από πέρυσι θα φρόντιζαν ο δήμαρχος και η ομάδα του να είναι όλα εγκαίρως έτοιμα.

Όμως για τρίτη χρονιά ο κ. Μαυρίδης «μετρήθηκε, ζυγίσθηκε και βρέθηκε … ελλειπής». Ναι κι όμως, ένα χρόνο πριν, οι πολίτες του έδωσαν 30% περισσότερες ψήφους από τις προηγούμενες εκλογές. Προφανώς για το … έργο που νόμιζαν ότι κάνει. Και για την …αποτελεσματικότητα, που τρία χρόνια δεν μπόρεσε να βρει έστω και με ενοίκιο τρεις αίθουσες νηπιαγωγείων. Κάποιοι είπαν ότι τον ψήφισαν λόγω κόμματος(ΝΔ). Χειρότερα, γιατί έκαναν κακό και στο κόμμα με την κατάσταση των νηπιαγωγείων και με την εικόνα που έχει γενικά ο δήμος μας.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ασχολήθηκαν σοβαρά με το μεγάλο πρόβλημα των νηπιαγωγείων αφού ο κ. Μαυρίδης …κατάφερε να αφήσει στα σπίτια τους δεκάδες παιδιά από την Πεύκη και τη Λυκόβρυση, Πολλές ψυχούλες τεσσάρων και πέντε ετών που περίμεναν να πάνε με χαρά στις 14 Σεπτεμβρίου στο σχολείο έμειναν στο σπίτι τους, προφανώς με δάκρυα στα μάτια, λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητας του δημάρχου και της ομάδας που διοικεί το δήμο. Τα περίφημα κοντέινερ που από πέρυσι θα τοποθετούσε…ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ στην …αυριανή οικονομική επιτροπή.

Σήμερα θα δημοσιεύσουμε δυο αποκαλυπτικές αποφάσεις του δημάρχου (επίσημες και με αριθμούς πρωτοκόλου) που φαίνεται πως χειρίστηκε αυτές τις ψυχούλες.

Στην πρώτη (αρ. Π. 34541 στις 10-9-20) δηλαδή μετά την αρχικά προγραμματισμένη έναρξη των σχολείων (ήταν για τις 7 Σεπτεμβρίου) αναφέρεται στην προσωρινή στέγαση πέντε (!) παραρτημάτων και αποφασίζει να δημιουργήσει νηπιαγωγείο στην ακατάλληλη αίθουσα ΚΑΠΗ του παλαιού δημαρχείου, η οποία λειτουργεί χωρίς άδεια. Και άρχισε μάλιστα τις εργασίες. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι λογικοί άνθρωποι ανέφεραν την παρανομία και ο δήμαρχος άλλαξε γνώμη.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, μετά την έναρξη των σχολείων αποφάσισε να σταματήσει τις προετοιμασίες στο ΚΑΠΗ και να στείλει το παράρτημα του 5ου νηπιαγωγείου στην άλλη πλευρά της πόλης, ένα και πλέον χιλιόμετρο μακριά, στο β΄ παιδικό ο οποίος πλέον δεν πρέπει να λέγεται παιδικός, αφού φιλοξενεί ελάχιστα παιδάκια.

Εννοείται ότι τα νήπια του 1ου και του 5ου νηπιαγωγείο, τα 71 παιδιά που πλεονάζουν, προορίζονται αργότερα, κυρίως για τα κοντέϊνερ που ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ στο οικόπεδο της ελ. Βενιζέλου (λέγεται Σωκράτους) κοντά στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί που από το 2012 ο κ. Φωκιανός και ο κ. Μαυρίδης υποσχόντουσαν ότι θα έφτειαχναν ένα σύγχρονο παιδικό σταθμό. Αλλά στο δρόμο το …ξέχασαν. Όπως ξέχασαν πολλά.

Το θέμα των σχολείων φυσικά δεν τελειώνει εδώ.

Στο σπίτι τους επέστρεψαν μετά τον αγιασμό της Δευτέρας και παραμένουν εκεί μέχρι …νεωτέρας

απόφασης (του δημάρχου) δεκάδες μαθητές που έχουν γραφτεί στα νηπιαγωγεία του δήμου μας. Κι

αυτό γιατί ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, που οι κάτοικοι της πόλης μας τους έδωσαν πριν από

ένα χρόνο 30% παραπάνω ψήφους, και τώρα τους … ξεχρεώνουν, αδιαφόρησαν προκλητικά για τα

παιδιά μας και δεν φρόντισαν να τους έχουν εξασφαλίσει ούτε κοντέϊνερ για να μάθουν τα πρώτα τους

γράμματα.

«Πρόκειται για χαοτική κατάσταση αυτή αυτοί που ζούνε σε σχολεία του δήμου μας εκπαιδευτικοί,

μαθητές και γονείς. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης και οι συνεργάτες του θα

δημιουργούσαν αυτό το χάος και θα πλήγωναν τόσο βάρβαρα τις ψυχούλες των μικρών παιδιών.

Είναι η χειρότερη σελίδα στην ιστορία του δήμου μας. Έχουμε όλοι υποχρέωση να αγωνιστούμε

ώστε να αλλάξουν τα πράγματα» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της

ανεξάρτητης παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος μαζί με

στελέχη της παράταξης επισκέπτεται καθημερινά τα σχολεία και ιδιαιτέρως τα νηπιαγωγεία.

Αυτή η υπόθεση, αποτελεί για τα μικρά παιδιά ένα σοκ αφού είχαν στο μυαλουδάκι τους είχαν

φανταστεί αλλιώς την πρώτη επαφή τους με το σχολείο. Για τους γονείς είναι ένα κακό όνειρο, ένας

εφιάλτης που δεν θα έπρεπε να ζήσουν. Για τους εκπαιδευτικούς είναι μια πονεμένη ιστορία που

άρχισε να γράφεται καιρό τώρα μέσα στο δημαρχείο, από το οποίο έβγαιναν εδώ και δυο χρόνια

ανησυχητικά μηνύματα. Γιατί το θέμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης δεν είναι τωρινό. Οι

δήμαρχοι το γνωρίζουν εδώ και τρία χρόνια για αυτό και είναι αδικαιολόγητοι.

Facebook Comments