Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Στηρίζουμε τον αγώνα κατά της πανδημίας αλλά λέμε όχι στις συνεδριάσεις με…emails

0
299

Ανακοίνωση της  δημοτικής παράταξης του δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος:

Από την αρχή της κρίσης που έφερε η πανδημία, η δημοτική μας παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, η μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει ενωτικά και θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση του δημάρχου σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Όπως και το έπραξε για δυο και πλέον μήνες με συνέπεια και υπευθυνότητα. Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έθεσε συναινετικά και κάποιες προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης.

«Τώρα πρέπει στην πόλη μας να είμαστε ενωμένοι για τον κοινό σκοπό. Την προστασία όλων μας από τον αόρατο εχθρό» τόνισε προσθέτοντας: «Έχουμε καιρό για αντιπολίτευση».

Γεγονός υπου τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια. Η παράταξή μας συμμετείχε χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου παρά το γεγονός ότι αυτες πραγματοποιούντο μέσω emails. Δηλαδή έστελνε ο δήμος τα θέματα και εμείς, απλώς ψηφίζαμε μέσω του υπολογιστή. Ούτε διάλογος, ούτε προτάσεις.

Την ίδια ώρα στους περισσότερους δήμους της χώρας και σε όλους τους γειτονικούς είχαμε τηλεσυνεδριάσεις, όπως εύκολα το … επιτρέπει η τεχνολογία. Σε αυτές τα μέλη του Δ. Σ. συμμετέχουν στις συνεδριάσεις από τα σπίτια τους ή τα γραφεία τους, ή και τα κινητά τους, σε ζωντανή σύνδεση και αναπτύσσουν όλοι τις θέσεις τους. Μάλιστα σε κάποιους δήμους όλη αυτή η διαδικασία μεταδίδεται ηλεκτρονικά και είναι στη διάθεση όλων των πολιτών. Η ΚΕΔΕ φρόντισε από την πρώτη στιγμή να θέσει στη διάθεση όλων των δήμων τα τεχνικά μέσα για να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα.

Ο δήμος μας όμως δεν ακολούθησε, συνέχισε να λειτουργεί με έναν τρόπο που δεν είναι και τόσο δημοκρατικός. Εμείς δεν προβάλαμε ένσταση γιατί θέλαμε να δώσουμε περιθώριο στο δήμαρχο να ρυθμίσει τα θέματα και βεβαίως να ακολουθήσει την πεπατημένη των άλλων δήμων. Κάτι που δεν το έπραξε.

Ύστερα από όλα αυτά και τα τέσσερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που ανήκουν στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, δηλαδή οι Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Κατερίνα Φασουλά, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου και Κώστας Ξανθόπουλος αποφασίσαμε να ζητήσουμε από το δήμαρχο κ. Μαυρίδη αλλά και τον πρόεδρο κ. Νικολιδάκη να διακόψουν αυτήν την τακτική, που έγινε εκτάκτως κι εμείς στηρίξαμε και να περάσει ο δήμος τις συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις. Στην επιστολή που έστειλε ηλεκτρονικά προς το δήμαρχο ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρει:

«Επίσης θα ήθελα να δηλώσω ότι τα περιθώρια που είχαμε δώσει στη διοίκηση του δήμου να προετοιμαστεί για την περίοδο της τηλεδιάσκεψης για τις συνεδριάσεις των οργάνων του δήμου πέρασε. Οι συνεδριάσεις μέσω e mails δεν είναι ορθό αλλά και δημοκρατικό να συνεχιστούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα μέτρα για την προστασία  από τον κορονοϊο αλλά θέλουμε και από το δήμο να σέβεται τη λειτουργία των οργάνων του δήμου». 

Απλά και καθαρά λόγια. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν πρόκειται στο μέλλον να συμμετέχει μέσω emails στις συνεδριάσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υ. Γ: Υπενθυμίζουμε τους τίτλους των δυο επίσημων ανακοινώσεων της παράταξης, που γινόταν ξεκάθαρη αναφορά στην τακτική της συναίνεσης και των χαμηλών τόνων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. Στις 23 Μαρτίου αναφέραμε :Είμαστε ενωμένοι στην πόλη μας για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο εχθρό. Στις 6 Απριλίου επανήλθαμε με τον τίτλο: «Συμμετέχουμε με συναίνεση και προτάσεις στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που γίνεται ….μέσω emails.

Facebook Comments