Συμμετοχή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης στο Erasmus+

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης συμμετέχει ως βασικός εταίρος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 που αφορά στη συνεργασία και την καινοτομία για την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Πιο συγκεκριμένα υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο Credible «Children with Rare Diseases and their Inclusion in Basic Learning Environments», το οποίο αποτελεί συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίων, σχολικών μονάδων κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών.

Συντονιστής του προγράμματος είναι το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην Ισπανία και εταίροι οι εξής: 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης (Ελλάδα) Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte (Ισπανία), Desarrollo de Plataformas, S.L. (Ισπανία), Federación Española de Enfermedades Raras (Ισπανία), Latvijas Universitate (Λετονία), Glasgow City Council Education Services (Ηνωμένο Βασίλειο), Ashton Secondary School (Ηνωμένο Βασίλειο), CEIP Felix Rodriguez de la Fuente (Ισπανία).

Στόχος του προγράμματος είναι ο διαμοιρασμός καλών πρακτικών που αφορούν στην ένταξη των μαθητών με σπάνιες ασθένειες στις σχολικές μονάδες, η διαμόρφωση ηλεκτρονικής πλατφόρμας και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε πρακτικές υποστήριξης των παραπάνω μαθητών και των γονέων τους.

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης το πρόγραμμα συντονίζει η Δ/ντρια του σχολείου Τζοβλά Ειρήνη και συμμετέχουν ο Υποδιευθυντής Γεωργόπουλος Γεώργιος, οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Μαυρίδου Ελίνα και Λάσκαρη Γεωργία, η εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας Παινέση Μαρία και η εκπαιδευτικός Μαμάκου Μυρσίνη.

Το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου 2021 οι εκπαιδευτικοί Γεωργόπουλος Γεώργιος και Παινέση Μαρία συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας στη Ρήγα της Λετονίας, προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι, τα παραδοτέα και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος που είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας Covid 19.

Facebook Comments