Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες άρσης επικινδυνότητας και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο 44ο χιλιόμετρο της Λ.Βάρκιζας-Σουνίου

 στη θέση «Ευκάλυπτα»

Σύμφωνα με σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, οι παρεμβάσεις επικεντρώθηκαν στο 44ο χιλιόμετρο της Παραλιακής Λεωφόρου Βάρκιζας-Σουνίου στη θέση «Ευκάλυπτα». Στο διάστημα αυτό έγιναν εργασίες βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε συνολικό μήκος 700 μέτρων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση με νέο αντιολισθηρό τάπητα, μπήκαν νέες διαγραμμίσεις, τοποθετήθηκαν «μάτια γάτας» στη διαχωριστική γραμμή καθώς και ειδικές ταινίες, οι οποίες προκαλούν ήχο με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των οδηγών κάθετα στο οδόστρωμα.

Παράλληλα, έγινε και κάθετη διαγράμμιση με πορτοκαλί χρώμα προκειμένου να τονιστεί η επικινδυνότητα της περιοχής, τοποθετήθηκαν πινακίδες, οι οποίες προειδοποιούν τους οδηγούς για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου, αλλά και ειδικές συσκευές, οι οποίες αυτόματα μετρούν την ταχύτητα του διερχόμενου οχήματος, μία στην κατεύθυνση προς Σούνιο και μία στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

 

Facebook Comments