Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας βόρειας Αθήνας

2018_10_22_Photo_Sopp_BtaOι δράσεις και ο συντονισμός για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από πλημμυρικά ή σεισμικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό, απασχόλησαν το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ) που συνεδρίασε σήμερα, 22/10/2018, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου.

Κατά τη συνεδρίαση, εντοπίστηκαν ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, δόθηκαν οδηγίες για την έγκαιρη προμήθεια αλατιού, το συνεχή καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων συλλογής ομβρίων και απομάκρυνσης διάσπαρτων υλικών από χώρους όπου εκτελούνται δημόσια ή ιδιωτικά έργα.

Επισημάνθηκε επίσης, η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών σε μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς και επικαιροποίησης των σχεδίων δράσης και των χώρων καταφυγής- καταυλισμού. Επιπλέον, έγινε απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη βόρεια Αθήνα, ενώ αποφασίστηκε να διεξαχθεί επιχειρησιακή άσκηση για σεισμό σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΟΑΣΠ.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Αγγελική Σαπουνά, ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Αθανάσιος Αυγουρόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Φώτης Χρυσικός, Πέτρος Δαμιανός και Ζαχαρίας Πελέκης, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Σταθμών στο βόρειο τομέα και ο Δασάρχης Πεντέλης.

Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εθελοντικών Οργανώσεων και Ομάδων Διάσωσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής και των 12 Δήμων της βόρειας Αθήνας.

Facebook Comments

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.ΣΟΠΠ_φορείς

            Συνεδρίασε την Πέμπτη 26 Απριλίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (ΠΕΑΑ) στην Παλλήνη, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου, με βασικό αντικείμενο τον σχεδιασμό των δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών για τη αντιπυρική περίοδο που ξεκινάει τις επόμενες μέρες. Επίσης έγινε και συνοπτικός απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2017-2018.ΣΟΠΠ

Πρώτος μίλησε κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου, ο οποίος αφού εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους παραβρισκόμενους που για ακόμα μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας, δήλωσε ότι για την Ανατολική Αττική η χειμερινή περίοδος που τελείωσε πρόσφατα ήταν σε γενικές γραμμές καλή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τόνισε επίσης ότι όσα τυχόν προβλήματα προέκυψαν, αντιμετωπίστηκαν με αποτελεσματικότητα χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕΑΑ, εκφράζοντας παράλληλα θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων για τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική συνεργασία.ΣΟΠΠ_ομιλία Αντιπεεριφερειάρχη1

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, επισήμανε ότι σκοπός της ήταν ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας άμεσης προτεραιότητας στην αντιμετώπιση κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές καθώς και η καταγραφή των προβλημάτων και των δυσκολιών που πρέπει να επιλυθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναφερόμενος στην αντιπυρική περίοδο που ξεκινάει την 1η Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών καθώς προχώρησε έγκαιρα στην προετοιμασία και τον συντονισμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών», ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στις αποψιλώσεις των επαρχιακών οδών, ενημερώνοντας τους παραβρισκόμενους ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες (μετά το άνοιγμα των προσφορών) θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Μίλησε επίσης για τα μηχανήματα έργου και τα πυροσβεστικά οχήματα που έχει παραχωρήσει η Αντιπεριφέρεια διαμέσου προγραμματικών συμβάσεων σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τόσο στην πρόληψη (συντήρηση αγροτικού και δασικού δικτύου) όσο και στην καταστολή (πυρόσβεση, διάνοιξη δασικών οδών). Επισήμανε ότι η Περιφέρεια διαθέτει μητρώο μηχανημάτων έργου ιδιωτών (υδροφόρες και εκσκαφικά μηχανήματα) για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και αναφέρθηκε στη λήψη όλων των μέτρων πυροπροστασίας – πυρασφάλειας για τις κατασκηνώσεις που λειτουργούν σε περιοχές εντός της χωρικής της αρμοδιότητας και την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων.ΣΟΠΠ_ομιλία Αντιπεριφερειάρχη2

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Φιλίππου τόνισε το πολύτιμο έργο των εθελοντών, οι οποίοι αποτελούν βασικό κομμάτι στον κρίκο της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχει το γενικό πρόσταγμα για την κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και στο πλευρό όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών για να προσφέρει τη βοήθειά της όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Αναστάσιος Γιώτης, αναφέρθηκε στις δράσεις – ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν από τους αρμόδιους φορείς κατά την αντιπυρική περίοδο και συγκεκριμένα:

 1. Έργα αντιπυρικής προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων.
 2. Καθαρισμοί βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου.
 3. Μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τη λειτουργία Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αστικών Απορριμμάτων που ανήκουν στους Δήμους.
 4. Μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο.
 5. Επιτήρηση δασών – μικτές περιπολίες από τους Δήμους και τις εθελοντικές οργανώσεις σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός.
 6. Μέτρα λήψης προστασίας κατασκηνώσεων.
 7. Συνεργασία φορέων με το Πυροσβεστικό Σώμα για τη διάθεση υλικών και μέσων.
 8. Οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς.
 1. Κινητοποίηση και συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων.
 2. Προληπτική Απαγόρευση Κυκλοφορίας.
 3. Ενημέρωση κοινού για λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από τον κίνδυνο πυρκαγιών.
 4. Σύγκληση ΣΤΟ στους Δήμους.

ΣΟΠΠ_συμμετέχοντες

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Αττικής Υποστράτηγο κ. Αχιλλέα Τζουβάρα αλλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση όπου εκτέθηκαν όλες οι ενέργειες που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που καλούνται να ξεπεράσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και αναζητήθηκαν οι τρόποι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν επίσης: από την Περιφέρεια Αττικής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζαχαρία Πελέκη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕΑΑ κα Παρασκευή Βασιλοπούλου καθώς και στελέχη της υπηρεσίας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Υδραυλικών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ κ. Γιώργος Ψαρομιχαλάκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων Υγείας της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΑΑ κα Αμαλία Γούναρη, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας από τους Δήμους Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού, από τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ο κ. Δημήτριος Αδάμ, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής κ Χ. Χιώνης, οι Διοικητές/Υποδιοικητές των ΠΣ Λαυρίου, Οινοφύτων, Κρωπίας, Νέας Μάκρης, του 6ου Π.Σ., του 8ου Π.Σ., του 9ου Π.Σ. και του 12ου Π.Σ., εκπρόσωποι από τη Σχολή Τεθωρακισμένων, την Αεροπορικής Βάσης Πάρνηθας (2ο ΑΚΕ), τις Δ/νσεις Αστυνομίας Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής, το Β’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής (πρώην Κερατέας), το Γ’ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής (πρώην Νέας Ιωνίας), τα Λιμεναρχεία Λαυρίου, Ραφήνας και Χαλκίδας (Α΄ Λ/Τα Ωρωπού), τη Δ/νση Δασών Ανατολικής Αττικής, τα Δασαρχεία Πεντέλης, Λαυρίου, Πάρνηθας και Καπανδριτίου, την ΥΠΑ (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»), την ΕΥΔΑΠ, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), τον Σύνδεσμο Προστασίας Υμηττού, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής, τη ΔΕΔΔΗΕ, τον Σύνδεσμο Προστασίας Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ), την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και από το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Σημαντική παρουσία στη συνεδρίαση είχαν και οι εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες εθελοντών της Ανατολικής Αττικής, όπως η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Πυρασφάλειας Βάρης, η Εθελοντική Ομάδα ΠΠ Κουβαρά, οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής (Ε.ΔΑΣ.Α), η Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκρατείου Πολιτείας (ΜΑΚΙΠ), η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.ΟΜ.Α.Κ.), ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά, η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας, η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Παιανίας, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Καλυβίων (Δήμος Σαρωνικού), το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ), η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Διάσωσης (ΕΟΔΔ) και  η Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΜΕΔ).

 

 

Facebook Comments

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής

img_1486Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με κύρια θέματα τον απολογισμό  της αντιπυρικής περιόδου του 2016, τις δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες και χιονοπτώσεις-παγετό κατά την τρέχουσα περίοδο καθώς και δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμού.

Λαμβάνοντας τον λόγο κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, έκανε μια συνοπτική αναφορά στην αντιπυρική περίοδο που ολοκληρώθηκε επισημαίνοντας ότι ο φετινός απολογισμός ήταν θετικός για την περιοχή της ΠΕΑΑ, παρόλο ότι οι πυρκαγιές ήταν περισσότερες από πέρυσι. Τόνισε δε ότι η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε για να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα με υδροφόρες και εκσκαφικά μηχανήματα σε όποιο συμβάν της ζητήθηκε. Παράλληλα, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Δήμους και εθελοντές) που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής για την αποτελεσματικότητά τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο.img_1489

Αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών, παρουσίασε συνοπτικά τις εργολαβίες (καθαρισμός ρεμάτων, καθαρισμός και συντήρηση φρεατίων υδροσυλλογής – συνδετήριων αγωγών), τα αντιπλημμυρικά έργα (Δήμοι Παιανίας, Ωρωπού, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Διονύσου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης) και τις μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας (Βουρλέζα Πόρτο Ράφτη, Ασωπός Ποταμός, Ρέμα Ροδόπολης) που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Τονίστηκε δε ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής για τις χιονοπτώσεις έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Ακολούθησε αναφορά στις αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την καλή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσά τους, για να μπορέσουν να πετύχουν στο δύσκολο έργο με το οποίο έχουν επιφορτιστεί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καταφέρουν όλοι οι φορείς να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του φετινού χειμώνα.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, από πλευράς εμπλεκομένων υπηρεσιών, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα. Τόνισε ότι ο σεισμός είναι ένα απρόβλεπτο συμβάν που σε κάθε περίπτωση θα επηρεάσει καθοριστικά τον καθημερινό τρόπο ζωής των πολιτών. Ανέφερε επίσης, ότι η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, με εντολή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου προχώρησε στην επανεξέταση των απαιτούμενων ενεργειών σχεδιασμού και δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμού με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι σύντομα θα δρομολογηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής ασκήσεις επί χάρτου σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων (Δήμοι, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΚΑΒ, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κλπ.) επισημαίνοντας την παρουσία εξειδικευμένων στελεχών του ΟΑΣΠ που θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους αρμόδιους φορείς πριν και μετά την εκδήλωση του σεισμού.

Αμέσως μετά ακολούθησε τοποθέτηση των Διοικητών των Π.Υ. Αθηνών και Ανατολικής Αττικής κ.κ. Μιχάλη Ανδριόπουλου και Σπύρου Πέτρου αντίστοιχα, οι οποίοι παρουσίασαν στοιχεία σχετικά με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος ενόψει της χειμερινής περιόδου.img_1492

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Πρόληψης του ΟΑΣΠ κα Χ. Γκουντρομίχου, η οποία έκανε εκτεταμένη αναφορά σε θέματα που σχετίζονται με τον απαιτούμενο σχεδιασμό των ΟΤΑ και ειδικότερα στον προσεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτιρίων και τον προσδιορισμό των χώρων καταφυγής.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από εκπροσώπους των Δήμων (από τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, τους Αντιδημάρχους Αχαρνών, Κρωπίας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Ραφήνας – Πικερμίου, Λαυρεωτικής, Σπάτων – Αρτέμιδας, Μαραθώνα, τους Εντεταλμένους Συμβούλους Πολιτικής Προστασίας των δήμων Μαρκοπούλου, Σαρωνικού, τους υπεύθυνοι Π.Π. των Δήμων Διονύσου και Ωρωπού, τα στελέχη του ΣΠΑΠ και του ΣΠΑΥ), υπηρεσιακούς παράγοντες (τον Δασάρχη Πεντέλης, εκπρόσωπους Αστυνομικών Διευθύνσεων Δυτικής Αττικής, Βορειοανατολικής Αττικής, Νοτιοανατολικής Αττικής, εκπρόσωπο της ΕΜΥ) καθώς και από μέλη εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Αττική, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά την αντιπυρική περίοδο, έκαναν απολογισμό των δράσεών τους και ανέπτυξαν τον σχεδιασμό τους για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Αναλυτικά στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Ζαχαρίας Πελέκης, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λαυρίου, Κρωπίας, Νέας Μάκρης, Οινοφύτων καθώς και από τον 12ο ΠΣ, τον 9ο ΠΣ  και τον 6οΠΣ (Θρακομακεδόνες), εκπρόσωποι των τμημάτων Τροχαίας Ν. Ιωνίας, Καπανδριτίου, Κερατέας, Αττικής Οδού, εκπρόσωποι από τα Λιμεναρχεία Ραφήνας και Λαυρίου, εκπρόσωπος από τη Δ/νση Δασών Ανατολικής Αττικής, εκπρόσωπος από τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Αττικής, εκπρόσωποι Π.Π. Δήμων Ανατολικής Αττικής, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχοινιά, από τη 2η Δ.Υ.ΠΕ, από την ΥΠΑ (Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών), στελέχη του  ΟΑΣΠ, της ΔΕΣΕ, της ΔΚΕΣΟ, της ΔΕΔΗΕ, της ΕΥΔΕ (ΛΣΕΠ), ΣΠΑΠ,  ΣΠΑΥ και από τον Σύλλογο Τεχνικών Ασφαλείας Ελλάδος.

Σημαντική εκπροσώπηση στη συνεδρίαση είχαν και οι εθελοντικές οργανώσεις της Ανατολικής Αττικής (Εθελοντική Ομάδα ΔΚ Βούλας, Εθελοντική Ομάδα ΠΠ Κουβαρά, Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής – ΕΔΑΣΑ, Όμιλος Φίλων του Δάσους, Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά, Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης, Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκράτειος Πολιτεία, Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού – Αχαρνών, Σωματείο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου, Ε.Ο.Μ.Α.Κ., Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Διάσωσης Βαρυμπόμπης, Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης).

 

 

Facebook Comments