Υλοποίηση προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών, της κάμπιας των πεύκων και της Βαμβακίασης στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Οι υπηρεσίες του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούν καθημερινά παρεμβάσεις και υλοποιούν προγράμματα φυτοπροστασίας του.

Με στόχο την εξασφάλιση της καλής φυτοΰγειονομικής κατάστασης των δένδρων και της αποφυγής τυχόν αλλεργικών αντιδράσεων των επισκεπτών, πριν μερικές ημέρες ολοκληρώθηκαν, σε όλη την έκταση του Μητροπολιτικού Πάρκου, οι εργασίες για την καταπολέμηση της προσβολής δένδρων από πιτυοκάμπη και βαμβακίαση. Επιπλέον από τα μέσα Μαρτίου έχει ξεκινήσει η εφαρμογή ψεκασμών προνυμφοκτονίας από εδάφους στις τεχνικές λίμνες και τα κανάλια του πάρκου.

Τις σχετικές δράσεις συντονίζει η Γενική Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης Αρχιτέκτων Μηχανικός Msc Μ. Χατζηαθανασίου.

Να σημειωθεί ότι για την αντιμετώπιση των ασθενειών από πιτυοκάμπη και βαμβακίαση έγιναν ψεκασμοί, στο πλαίσιο των οποίων ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες εφαρμογές ανά δέντρο, χωρίς να προκύψουν ζημιές στο υπάρχον φυτικό υλικό και με τη χρήση βιολογικού εντομοκτόνου μη τοξικού για τον άνθρωπο, για άλλα θηλαστικά, για διάφορα έντομα και κυρίως για τις μέλισσες. Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με την μηχανική καταστροφή των προνυμφών, με την κοπή και το κάψιμο των κουκουλιών σε περιορισμένο και ελεγχόμενο μέρος ώστε να αποφευχθεί η διασπορά καθώς και η συγκομιδή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων που θα προκύψουν, εργασίες που έγιναν με την σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Αιγάλεω.

Για την καταπολέμηση των κουνουπιών έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο η εφαρμογή του προγράμματος επίγειων ψεκασμών, από την Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα τηρείται απαρέγκλιτα μηνιαίο πρόγραμμα ψεκασμού στο Πάρκο το οποίο θα διαρκέσει έως το πέρας των θερινών μηνών.

 

Facebook Comments