Άνοιγμα φροντιστηρίων: Σε θετικό κλίμα συνεδριάζει η Επιτροπή – “Όχι” στη λειτουργία βρεφονηπιακών

Διευκρινίστηκε από το υπουργείο Εργασίας ότι δεν τίθεται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου, καθώς από νωρίς υπήρχε από νωρίς η πληροφορία περί συζήτησης του ζητήματος στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. «Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών» αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας στην οποία προστίθεται ότι θα υπάρξουν έγκαιρα νέες ανακοινώσεις. Η Επιτροπή συνεχίζει τη συνεδρίασή της αυτήν την ώρα με βασικό θέμα το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

Όσον αφορά στο θέμα των φροντιστηρίων, οι εμπειρογνώμονες σύμφωνα με τη ρεπόρτερ της ΕΡΤ Σοφία Πατραμάνη φαίνεται να αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο ανοίγματος καθώς τα παιδιά που θα πάνε θα έχουν ήδη υποβληθεί σε self test για την προσέλευσή τους στο σχολείο.

Αυτή τη στιγμή ο δείκτης θετικότητας για τη διασπορά του κορονοϊού είναι κάτω της μονάδας και το μόνο που απασχολεί είναι το αποτύπωμα της κινητικότητας των εορτών του Πάσχα που θα φανεί στο τέλος της εβδομάδας. Το απόγευμα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις.

Γιατί δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί

Οπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη βασική διαφορά μεταξύ παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων είναι ότι στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι δυνατόν να γίνουν self tests, τα παιδιά είναι μικρά κι οπότε πρέπει να βλέπουμε και να εκτιμούμε τη συνολική, μεγαλύτερη εικόνα.

«Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να μην εφησυχάζουμε -γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο και λόγω του καιρού που ανοίγει, ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Η κυβέρνηση έχει δώσει τον οδικό χάρτη εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποια έξαρση και από τις 15 Μαΐου και μετά θα δούμε τι μπορεί να επανεξεταστεί», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στον «ΣΚΑΪ» αναφερόμενη παράλληλα στο γεγονός πως υπάρχει μια σταθεροποίηση στην επιδημιολογική εικόνα, που πάντως παραμένει ψηλά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πρέπει να δούμε την επιβάρυνση από τις δραστηριότητες των προηγούμενων ημερών για ό,τι περαιτέρω. «Όπως γνωρίζετε τη Δευτέρα ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια οπότε θα πρέπει κι από κει να κριθεί και να εκτιμηθεί η όποια επιβάρυνση», πρόσθεσε επισημαίνοντας πως μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.ertnews.gr

Facebook Comments