Έρχονται βροχές και καταιγίδες

 

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09 στα ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στην Ήπειρο, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και στα ορεινά και ημιορεινά κεντρικά ηπειρωτικά, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου (Χάρτης 1). Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βόρεια.      

 

 

Χάρτης 1. Εκτιμώμενα ύψη βροχής κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 10/09/2019. Με κύκλους σημειώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τοπικές χαλαζοπτώσεις και έντονα φαινόμενα.

 

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται κατά τις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια των φαινομένων, δηλαδή τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09 (Χάρτης 2). Για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της υπηρεσίας ROADS του Meteo.gr.

 

Χάρτης 2. Χάρτης καιρικών συνθηκών οδικού δικτύου κατά τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09/2019, από την υπηρεσία ROADS.

Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη

 

Facebook Comments