H νέα BMW X1

0
547

Τολμηρή, σπορ, εντυπωσιακή, η νέα BMW X1 (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,8 – 4,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 155 – 107 g/km*) προσθέτει ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία του SAV.

Η BMW X1 ανανεώνεται και γίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Το μυστικό της ακαταμάχητης γοητείας της είναι οι έξυπνες στιλιστικές παρεμβάσεις, το υψηλό επίπεδο ευελιξίας και ο άφθονος προηγμένος εξοπλισμός. Κάτω από το καπό, ισχυροί και ταυτόχρονα αποδοτικοί τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι κινητήρες BMW TwinPower Turbo και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προϊδεάζουν για την σπορ οδηγική απόλαυση που υπόσχεται η νέα X1.

Σχεδίαση εντυπωσιακή και σπορ .
Η ήδη υπάρχουσα BMW X1, αφότου λανσαρίστηκε, δεν σταμάτησε να γοητεύει τους πελάτες της με την ξεχωριστή της σχεδίαση. Τώρα, μετά την αναβάθμιση, το compact SAV αποκτά ακόμα πιο ελκυστική εμφάνιση.

Η νέα εμφάνιση της X1 είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, με έντονες αλλαγές στο εμπρός και πίσω τμήμα. Κάθε έκδοση του μοντέλου – από τη βασική BMW X1 μέχρι τις xLine, Sport Line και M Sport – υιοθετεί τη δική της, μοναδική εμφάνιση προσαρμοσμένη με ακρίβεια στο προφίλ του χαρακτήρα της. Η BMW X1 M Sport έχει αθλητική εμφάνιση, χάρη στη χαμηλωμένη ανάρτηση M Sport, τον εκτεταμένο διάκοσμο BMW Individual High-gloss Shadow Line (διαθέσιμο από 11/19) και το πακέτο M Aerodynamics.

Η νέα BMW X1 αποπνέει μία πιο δυναμική, επιβλητική αύρα, κυρίως στο εμπρός τμήμα. Εδώ, η μεγαλύτερη μάσκα BMW – τα ‘νεφρά’ συγχωνεύονται τώρα στο κέντρο – συνδέεται με τους νέους προβολείς Adaptive LED με ακόμα πιο αιχμηρή σχεδίαση και με έναν προφυλακτήρα με ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης LED και μεγαλύτερους αεραγωγούς. Στο πίσω τμήμα της X1 επίσης δίνουν το παρών νέα στιλιστικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το νέο ένθετο στην πίσω ποδιά που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος υιοθετεί το κύριο χρώμα του αυτοκινήτου. Αυτό το νέο στοιχείο περιλαμβάνεται στάνταρ και χαρίζει στο πίσω τμήμα της BMW X1 ακόμα πιο έντονη αίσθηση κομψότητας και συνοχής.

Ένα επίσης εντυπωσιακό στοιχείο στον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού, είναι η δίχρωμη εικόνα LED “X1” που προβάλλεται με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου. Δεν πρόκειται απλά για οπτικό τρικ αλλά έχει και λειτουργικό σκοπό, καθώς διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από την BMW X1.

Η ελκυστική, νέα σχεδίαση της X1 αναβαθμίζεται με τρεις εξωτερικές αποχρώσεις – Jucaro Beige metallic, Misano Blue metallic (αποκλειστικά για το μοντέλο M Sport) και την υπέρ αποκλειστική BMW Individual Storm Bay metallic – και τέσσερα νέα σχέδια ζαντών.

Οδηγική εμπειρία: άφθονη ισχύς, μειωμένη κατανάλωση.
Η αναβάθμιση αυτή ήταν επίσης άσκηση για τη διασφάλιση του μέλλοντος της BMW X1, όλοι οι κινητήρες της – βενζίνης και diesel – συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων EU6d‑temp, ενώ οι BMW X1 sDrive16d και BMW X1 xDrive25d ήδη πληρούν τις προδιαγραφές EU6d. Η ισχύς που παράγεται από τους αποδοτικούς αλλά σπορ, τρικύλιδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες μεταφράζεται – μέσω του συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive ή μιας προηγμένης διάταξης εμπρόσθιας κίνησης, ανάλογα με την έκδοση – σε δυναμικές επιδόσεις στο δρόμο και σε ανώτερη οδηγική απόλαυση στο χώμα.

Η BMW X1 sDrive16d, που διατίθεται είτε με μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο ή με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είναι ιδιαίτερα αποδοτική. Στην πρώτη περίπτωση, η κατανάλωση του μοντέλου 85 kW (116 hp) στο μικτό κύκλο είναι μόλις 4,4 – 4,1 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 116 και 107 g/km*. Με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, οι αντίστοιχες τιμές είναι 4,4 – 4,2 l/100 km και 116 – 109 g CO2/km.*

Ειδικότητα στις σπορ επιδόσεις έχει η BMW X1 xDrive25d (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,2 – 4,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 136 – 128 g/km*), που αποδίδει μέγιστη ισχύ 170 kW (231 hp) και ροπή 450 Nm. Ανεξαρτήτως συνθηκών, η xDrive25d προσφέρει τη διάσημη οδηγική απόλαυση BMW. Επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,6 δλ.

Η BMW X1 xDrive25i είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα της γκάμας σε επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς. Ο κινητήρας 170 kW (231 hp) συνεργάζεται με το εξαιρετικά ακριβές οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic για απολαυστικές επιταχύνσεις. Είναι η επιτομή των σπορ ικανοτήτων που χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα BMW X1. Η X1 xDrive25i επιταχύνει από 0 στα 100 km/h, σε μόλις 6,5 δλ. Η κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο είναι 6,8 – 6,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο είναι 155 – 144 g/km*.

Η αναβαθμισμένη γκάμα της BMW X1 περιλαμβάνει τώρα 16 συνδυασμούς κινητήρων/κιβωτίων, ώστε όλοι οι πελάτες να έχουν πληθώρα επιλογών.

Η τεχνολογία ανάρτησης της BMW X1 προσφέρει σε όλα τα μοντέλα τη γνωστή ευελιξία της μάρκας, διασφαλίζει ελεγχόμενη με ακρίβεια συμπεριφορά και υποστηρίζει το αυτοκίνητο με βέλτιστη δυναμική. Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης xDrive που διατίθεται για πολλά από τα μοντέλα κατανέμει τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός κορυφαίας ελκτικής πρόσφυσης, άριστης κατευθυντικής ευστάθειας και δυναμικής επιτάχυνσης σε όλες τις καιρικές και οδικές συνθήκες.

Βήματα εξέλιξης: η BMW X xDrive 25 e .
Η εντυπωσιακή απόδοση των κινητήρων βενζίνης και diesel που προσφέρονται για τη νέα BMW X1 απλά προετοιμάζει το δρόμο για την άφιξη της πρώτης BMW X1 με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Το ντεμπούτο του νέου μοντέλου το χρόνου θα σηματοδοτήσει το επόμενο βήμα εξηλεκτρισμού της οικογένειας BMW X. Η BMW X1 xDrive25e (κατανάλωση βενζίνης το μικτό κύκλο: από 2,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: από 43 g/km**) – που θα μπει στην παραγωγή τον Μάρτιο του 2020 – εφοδιάζεται με την τελευταία, τέταρτη γενιά τεχνολογίας μπαταριών της BMW, που προσφέρει στη μπαταρία χωρητικότητα 9,7 kWh. Ως αποτέλεσμα, η plug-in υβριδική BMW X1 μπορεί να διανύσει πάνω από 50 km** μόνο με ηλεκτροκίνηση.

Εξοπλισμός: ευελιξία και συνδεσιμότητα.
Οι οδηγικές αρετές της BMW X1 στο δρόμο είναι τρομερά πειστικές – το ίδιο ισχύει και για την ευελιξία εσωτερικού. Η προηγμένη τεχνολογία συνδυάζεται με άφθονους χώρους και αμέτρητες έξυπνες και λειτουργικές λύσεις.

Τα υψηλά πρότυπα ποιότητας της BMW X1 αποδεικνύονται, μεταξύ άλλων, στη νέα κοντράστ ραφή του ταμπλό, που είναι μαύρο στο πάνω τμήμα, και υιοθετεί το χρώμα της επένδυσης εσωτερικού στο κάτω τμήμα. Η αντίθετη ραφή διατίθεται για τα μοντέλα xLine, Sport Line και M Sport. Σε αυτές τις εκδόσεις της X1, τα πατάκια έχουν επίσης χρωματιστή μπορντούρα και αντίθετη ραφή. Η BMW X1 μπορεί να παραγγέλνεται με τρεις εκδόσεις επένδυσης εσωτερικού.

Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στο εσωτερικό της BMW X1 είναι η Οθόνη Ελέγχου (Control Display). Μία κεντρικά τοποθετημένη οθόνη 6,5” περιλαμβάνεται  στάνταρ. Σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης, τότε το πακέτο περιλαμβάνει είτε οθόνη 8,8” ή το νέο Touch Control Display 10,25”  – που λειτουργεί μέσω BMW iDrive Controller, φωνητικού ελέγχου ή τεχνολογίας αφής.

Το Control Display είναι ιδανικό για τη διερεύνηση των ποικίλων πληροφοριών που προσφέρει η BMW X1, ενώ παρέχει πρόσβαση και σε ψηφιακές υπηρεσίες BMW ConnectedDrive. Οι τελευταίες εκδόσεις τους διατίθενται προαιρετικά για την BMW X1.

Η αξιοσημείωτη ευελιξία της BMW X1 δεν περιορίζεται μόνο στον ψηφιακό κόσμο. Το εσωτερικό της μπορεί επίσης να προσαρμόζεται σε ατομικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε διάταξη 40:20:40 και, προαιρετικά, σύρονται προς τα εμπρός σε μία διαδρομή έως 13 cm. Προαιρετικές επιλογές όπως αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας και Comfort Access – που συνδυάζονται για hands-free άνοιγμα και κλείσιμο πίσω πόρτας – ανεβάζουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη στον τομέα της άνεσης.

Facebook Comments