Ιδανικές συνθήκες κολύμβησης – Προσοχή στις ώρες έκθεσης στον ήλιο

0
234

Ο βελτιωμένος καιρός και οι γενικά εξασθενημένοι άνεμοι, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες κολύμβησης στις περισσότερες παραλίες της χώρας μας τη Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος 08/06. Στο Χάρτη 1, παρουσιάζονται οι συνθήκες κολύμβησης για τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 08/06, όπως υπολογίζονται από τη σχετική  υπηρεσία  του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σε αυτή την ενότητα του κόμβου μας, παρουσιάζονται προγνώσεις 6 ημερών, με χρονικό βήμα τριών ωρών, σε 730 ελληνικές παραλίες. Στο νέο χάρτη, έχουν προστεθεί 70 νέες παραλίες, καθώς επίσης και επιπλέον πληροφορίες, όπως η προσβασιμότητα των παραλιών σε ΑΜΕΑ και ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (UV).

 

Χάρτης 1. Οι συνθήκες κολύμβησης για τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 08/06/2020, σύμφωνα με τη σχετική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. 

 

Παράλληλα, πολύ υψηλός θα είναι ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 08/06, σύμφωνα με το σχετικό προγνωστικό χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr. Σύμφωνα με τις τιμές του Χάρτη 2, σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας, απαιτείται η ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο. Στην ενότητα αυτή, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τιμές της υπεριώδους ακτινοβολίας καθημερινά με χρονικό βήμα τριών ωρών.

 

Χάρτης 2. Προγνωστικός χάρτης των τιμών της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 08/06, όπως υπολογίζονται από τη σχετική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. 

 

Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη

www.meteo.gr

Facebook Comments