Κόλαση φωτιάς στη Βαρυμπόμπη: Κάηκαν σπίτια, κινδύνευσαν άνθρωποι – Νύχτα τρόμου (video)

Μαίνεται αυτήν την ώρα η φωτιά στην Βαρυμπόμπη και την ευρύτερη περιοχή, ενώ στις φλόγες παραδίδονται ήδη σπίτια μέσα στον οικισμό των Αδαμών. Εντολή εκκένωσης νωρίτερα δόθηκε και για τον οικισμό των Θρακομακεδόνων. Το μέτωπο πλέον έφτασε στο ρέμα της Χελιδονούς και την εκεί βιομηχανική περιοχή, ενώ η φωτιά πλέον πλησιάζει στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Οι κάτοικοι κινδύνευσαν και εγκατέλειψαν ήδη την περιοχή, ενώ υπήρξαν και πληροφορίες για 14 εγκλωβισμένους, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, οι οποίοι τελικά αργότερα απεγκλωβίστηκαν. Οι ίδιοι οι κάτοικοι προσπαθούσαν να διασώσουν τις περιουσίες τους. Συνεχείς εκρήξεις σημειώνονταν σε διάφορα σημεία.

Ο μαύρος καπνός εξαιτίας της πυρκαγιάς, έχει καλύψει ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Έξι κάτοικοι της ευρύτερης πληγείσας περιοχής νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΕΚΑΒ.

Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα και με το ρωσικό Beriev να έχει μπει στη μάχη της κατάσβεσης.

Εντολή εκκένωσης για την Βαρυμπόμπη και τον οικισμό Αδάμες, δόθηκε λόγω της φωτιάς με μήνυμα στο 112.

 

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

Facebook Comments