Με αυξημένα τεστ ανοίγουν τα σχολεία κανονικά τη Δευτέρα 10/1

Με αυξημένα τεστ για κορονοϊό, ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου σε ολόκληρη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την σχετική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

«Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης μάθηση» σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, όμως, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων σε καιρό πανδημίας διασφαλίζει και τη μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών μας, καθώς στα σχολεία προβλέπεται ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας, με τη διενέργεια συστηματικών τεστ κάθε εβδομάδα για την προσέλευση στο σχολείο, με την απαρέγκλιτη χρήση της μάσκας, με τους εκτεταμένους καθημερινούς ελέγχους σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα, μεταξύ και των άλλων μέτρων που ήδη ισχύουν».

Οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε δωρεάν self test τρεις φορές την πρώτη εβδομάδα και δύο φορές την δεύτερη εβδομάδα. Αυτό θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα 3 self tests για την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτή την εβδομάδα.

Εάν διαπιστωθεί κρούσμα μέσα σε τάξη, ο νοσήσας ή η νοσήσασα θα μπορεί να επιστρέψει μετά από πενθήμερη καραντίνα και με αρνητικό rapid test, ενώ όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές της τάξης θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ και οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν 3 self test.

Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε για την επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων.

Να σημειωθεί ότι παραμένει το 50 +1 για το κλείσιμο μια τάξης σε περίπτωση κρουσμάτων της Covid-19.

 

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

Facebook Comments