Μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη

0
956

Η Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λιβίσι, Νέας Μάκρης Αττικής στις 2:17 σήμερα το πρωί .

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ομάδες πεζοπόρου με 28 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι πρόκειται για μεγάλη φωτιά χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύουν κατοικίες. Όπως τόνισε, «περιμένουμε τα πρώτα πτητικά μέσα να βοηθήσουν τη κατάσταση και να ελέγξουν τη φωτιά». Πρόσθεσε ότι κάποιοι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα απομακρύνθηκαν προληπτικά στην αρχή της φωτιάς. Η φωτιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα. Οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν έως ένα ορισμένο σημείο επειδή είναι δύσβατη η περιοχή, είπε ο κ. Πατούλης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, , από την πυρκαγιά δεν απειλούνται σπίτια σε κοντινή απόσταση στο Λιβίσι, ωστόσο, πολλοί κάτοικοι της περιοχής έχουν σπεύσει να απομακρυνθούν φοβούμενοι τα χειρότερα. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική η φωτιά κατευθύνεται παράλληλα με τα σπίτια και τα καμένα του Νέου Βουτζά.

ΦΩΤΟ:Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης Και Διάσωσης Ροδόπολης – EΔΔΔ

Facebook Comments