Στην Ελλάδα τα πρώτα έξι Rafale: Το συγκινητικό μήνυμα των πιλότων και τα «καρφιά» Μητσοτάκη στην Τουρκία

Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν τα πρώτα έξι, από τα συνολικά 24 γαλλικά μαχητικά Rafale, που απέκτησε η χώρα μας.

«Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πύργος ελέγχου υποδεχόμενος τα έξι Rafale λίγο μετά την  τιμητική διέλευση πάνω από το προαιώνιο σύμβολο του Ελληνισμού, την Ακρόπολη, και λίγο πριν τροχοδρομήσουν για πρώτη φορά στην Τανάγρα, για να ενταχθούν στην 332η Μοίρα, στο λεγόμενο “Γεράκι” της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι” ήταν το συγκινητικό μήνυμα των πιλότων στο καλωσόρισμα του πύργου ελέγχου.

Ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας ότι κάθε ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδας αποτελεί προβολή ειρήνης. Παράλληλα, εξήγγειλε την απαλλαγή από κάθε φόρο των πτητικών και καταδυτικών επιδομάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Την εντυπωσιακή πτήση των Rafale είδε από το μπαλκόνι του υπουργείου Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας:

«Η αποτρεπτική ισχύς της Πατρίδας μας ενισχύεται σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, σχολιάζοντας την άφιξη των πρώτων Rafale στην Ελλάδα.

Για την σημαντική αυτή ημέρα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που σηματοδοτεί η άφιξη των υπερσύγχρονων Rafale καθώς αλλάζει την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή μίλησε στην ΕΡΤ ο Χρήστος Βαΐτσης, Πτέραρχος και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ.

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την πατρίδα μας και την Πολεμική Αεροπορία γιατί χαράσσεται μια νέα πολιτική. Μετά το 1974 και την ένταξη των αεροσκαφών F4, το 1988 με την ένταξη των F16 και στη συνέχεια με τα Mirage 2000, σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα γενιά αεροσκαφών, την 4Plus, προσφέροντας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα με όλα τα αεροσκάφη που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή την παρούσα περίοδο”, δήλωσε ο κ. Βαΐτσης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Για τα πλεονεκτήματα των έξι νέων μαχητικών αεροσκαφών Rafale που παραλαμβάνει σήμερα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μίλησε στην ΕΡΤ ο αντιπτέραρχος Ε.Α., Παναγιώτης Δημητριάδης, χαρακτηρίζοντας τα “όπλα με νοημοσύνη”. «Η προσγείωση των αεροσκαφών Rafale απογειώνει τη θωράκιση της χώρας όσον αφορά την άμυνα, ικανοποιεί το αμυντικό δόγμα που είναι η αποτροπή, δίνει στρατηγικό βάθος επιτήρησης και στο τακτικό επιχειρησιακό περιβάλλον Αιγαίου – Μεσογείου καλύπτει και την Κύπρο και δίνει ένα όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης σε περίπτωση κάθε εχθρικής ενέργειας» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Δημητριάδης.

Τα “πυρά” των κομμάτων της αντιπολίτευσης  συγκεντρώνει η κυβέρνηση για την έλευση των πρώτων γαλλικών έξι υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale και την κατηγορούν για πολιτική εκμετάλλευση, διοργανώνοντας φιέστες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter σχολιάζει: «Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ». «Ντροπή και εθνική καπηλεία…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος αναφέρει σε ανάρτηση του:

Σύμφωνα με το ΚΚΕ αυτά τα πολεμικά αεροσκάφη υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σχολιάζει ότι τα αεροσκάφη αποκτήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού και όχι της Ν.Δ. και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε τα Rafale απο μέσα προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας σε μέσο κομματικής  πραπαγάνδας.

Το MέΡΑ25, σχολιάζει ότι η φιέστα του κ. Μητσοτάκη για την παραλαβή των Ραφάλ αναδεικνύει την ένδεια της πολιτικής του για τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

Facebook Comments