Θυελλώδεις βοριάδες και πολύ αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών – Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι

0
517

 

Θα συνεχίσουν να πνέουν με θυελλώδεις εντάσεις οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και το Σάββατο 14/09, φτάνοντας τα 8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και τη θάλασσα Κυθήρων τα 9 μποφόρ (Χάρτης 1). Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες.     

 

 

 

Χάρτης 1. Εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμου για το Σάββατο 14/09/2019.

 

 

Ιδιαίτερα, στην Ανατολική Αττική, στη Νότια Εύβοια και στις Βορειοδυτικές Κυκλάδες, οι άνεμοι θα φτάσουν σε ένταση τα 8-9 μποφόρ, όπως διακρίνεται στο Χάρτη 2, δημιουργώντας τοπικά προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις και αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στις προαναφερόμενες περιοχές.

 

Χάρτης 2. Εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμου σε Ανατολική Στερεά, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια και Βορειοδυτικές Κυκλάδες για το Σάββατο 14/09/2019.

 

 

Πολύ υψηλός έως ακραίος θα είναι ο δείκτης επικινδυνότητας εξάπλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, την Κεντρική και Νότια Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Μυτιλήνη, Σάμος), τη Νότια Κρήτη, τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και τοπικά σε περιοχές της Θράκης, όπως διακρίνεται στο σχετικό Χάρτη 3.

 

Χάρτης 3. Χάρτης σύνθετου δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς DISARM για το Σάββατο 14/09/2019.

 

Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη

www.meteo.gr

 

Facebook Comments