Βαρυμπόμπη: Κάηκαν σπίτια ― Μάχη με την φωτιά στο ρέμα της Χελιδονούς

«Κόλαση φωτιάς» εξελίσσεται από το μεσημέρι της Τρίτης στη Βαρυμπόμπη, η οποία στο πέρασμά της έκαψε σπίτια ενώ κινδύνευσαν άνθρωποι, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις γειτονιές τους.

Η κατάσβεση πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της νύχτας, ενώ οι εστίες είναι δεκάδες και διάσπαρτες, κάτι που δυσχαιρένει ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά πλησιάζει στη βιομηχανική ζώνη, έχει φτάσει σχεδόν στον σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου Κηφισιάς που βρίσκεται στην γέφυρα Καλυφτάκηδήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του δήμου Κηφισιάς Γιώργος Σκορδίλης.

Οι πύρινες φλόγες ξέσπασαν το μεσημέρι μέσα στο δάσος, ωστόσο γρήγορα κινήθηκαν προς τους γύρω οικισμούς και μπήκαν στον αστικό ιστό. Εκκενώθηκαν τόσο η Βαρυμπόμπη, όσο και οι Θρακομακεδόνες, η περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού και ο οικισμός των Αδαμών. Στην τελευταία περιοχή αριθμώνται ήδη δεκάδες καμένα σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ για του Γιάννη Σιδέρη, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα, με όλες τις μονάδες Αττικής και Βοιωτίας να συγκροτούν ομάδες των 50 ατόμων, προς διάθεση όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Από την επίσης πληγείσα περιοχή του Τατοΐου, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρονται πολύτιμα αντικείμενα από τα Βασιλικά Ανάκτορα.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των πυροσβεστικών Αρχών για το σημείο, είναι ότι το μέτωπο είναι εκτεταμένο και η νύχτα θα είναι δύσκολη για τα επίγεια μέσα που επιχειρούν.

Το μέτωπο έφτασε τελικά στο ρέμα της Χελιδονούς, και τη βιομηχανική περιοχή, ενώ πλησίασε και τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι 14 άτομα εγκλωβίστηκαν, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, οι οποίοι τελικά αργότερα απεγκλωβίστηκαν. Οι ίδιοι οι κάτοικοι προσπάθησαν να διασώσουν τις περιουσίες τους. Συνεχείς εκρήξεις σημειώνονταν σε διάφορα σημεία.

Ο μαύρος καπνός εξαιτίας της πυρκαγιάς, έχει καλύψει ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Έξι κάτοικοι της ευρύτερης πληγείσας περιοχής νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΕΚΑΒ. Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας βρίσκονται πέντε νοσοκομεία στην Αττική, όσο και το ίδιο το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

 

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.ertnews.gr

Facebook Comments