Νίκος Καντερές: Είναι μια τυπική χειμωνιάτικη κακοκαιρία

Η σχετική ανάρτηση του Μετεωρολόγου και πρώην Βουλευτή, Νίκου Καντερέ:
Είναι μια τυπική χειμωνιάτικη κακοκαιρία
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φετινή ψυχρή εισβολή με κρύα και χιόνια. Το σημαντικότερο αυτής της εισβολής από τη βόρεια Ευρώπη, όπως είχα επισημάνει σε ανάρτηση μου στις 8/1,είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι οποίες δεν είναι ασυνήθιστες.
Για παράδειγμα από τους σταθμούς της ΕΜΥ χθες στη Φλώρινα ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -16c και σε Καστοριά και Κοζάνη στους -6c.Στη κακοκαιρία στις αρχές Ιανουαρίου 2002 υπήρξαν αντίστοιχα -15c στη Φλώρινα και -12c σε Καστοριά και Κοζάνη,για να μη τις συγκρίνουμε με τις απολύτως ελάχιστες.
Σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις ΔΕΝ σημειώνονται πολύ μεγάλα ύψη. Μάλλον θετικώς θα επιδράσουν με τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα της γης ,που είναι απαραίτητος.
Η κακοκαιρία αυτή δεν συγκρίνεται με εκείνη από 4 έως 6 Ιανουαρίου του 2002,ούτε βέβαια για όσους ενθυμούνται τη κακοκαιρία του Μαρτίου 1987.Καλή είναι η έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών αρκεί να μην είναι….τρομοενημέρωση και ποιος<,μετεωρολόγος>ανεξαρτήτως εάν είναι του γνωστικού επιστημονικού αντικειμένου και εμπειρίας για να προλάβει να πάρει….όπως στα βαπτίσια το νόμισμα!!
Απόψε στη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν,το κρύο όμως θα είναι αισθητό,για να σταματήσουν τη Κυριακή.
Τη Δευτέρα έρχεται η άλλη διαταραχή για να επηρεάσει με βροχές και χιόνια από Θεσσαλία και νότια και κυρίως Πελοπόννησο ,Κυκλάδες και Κρήτη.
Τη Τρίτη θα σταματήσουν τα φαινόμενα και στις ανατολικές και νότες νησιωτικές και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο
Τη Τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός θα είναι καλύτερος με περισσότερη ηλιοφάνεια και νέα άνοδο του υδραργύρου.
Τη Παρασκευή και το Σάββατο ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά θα μας επηρεάσει βαθμιαία με νοτιάδες και βροχές.
Facebook Comments