Σωτήρης Γλυκοφρίδης:Covid 19 – προσέγγιση από μια ιδιαίτερη οπτική γωνία

0
254

Άρθρο του Σωτήρη Γλυκοφρύδη

Ποιος είπε ότι η δημιουργία της φύσης τελείωσε; Συνεχίζεται ακόμη. Νέα όντα και οργανισμοί συνέχεια δημιουργούνται, αλλά το ανθρώπινο χρονικό πλαίσιο ζωής είναι μικρό για να ιδωθούν μεγάλες αλλαγές. Μικροαλλαγές, όπως τα μικρόβια και ακόμη πιο έντονα οι μικρότατοι ιοί, συνέχεια εξελίσσονται, κάνοντας τη δουλειά τους. Πολλοί ιοί και μικροβιακοί μικροοργανισμοί είναι μέσα μας, υποκείμενοι στις αλλαγές της μοίρας. Όταν κάτι είναι ¨ζωντανό¨ αποκτά αυτονομία και αναπαράγεται, αυτές είναι οι βασικές του ιδιότητες. Οι ιοί βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ ζωντανού και μη ζώντος, αποτελώντας ενεργούσες ηλεκτροχημικές ενώσεις μερικών εκ των 20 αμινοξέων από τα οποία συντίθεται το αλφαβητάρι της ζωής, γράφοντας σε πρωτεϊνικούς φακέλους νέους κωδικούς, επεκτείνοντας το έμβιο βιβλίο. Είναι θέμα χρόνου οι ιοί να συμβιώσουν σε κυτταρικό θρεπτικό ζελέ και να συνδράμουν μέσω της ανοσίας της αγέλης σε ιδιοπαθείς μεταλλάξεις, οδηγητικές της ευρύτερης του οργανισμού. Το δαρβινικό και μεντελικά λαμαρκικό γενετικό σύστημα συνεργάζονται υπό το πρίσμα τύχης και ανάγκης.

Γιατί τα γράφω αυτά: Διότι υπάρχουν πολλοί που από τον φόβο του Covid 19, κοινώς από αγνωσία και επιθυμία προς τη ζωή, μαυρίζουν τη ζωή των άλλων. Όταν κάποιος περάσει την ωριμότητα βρίσκεται ήδη στο περιθώριο όπου η κάθε μέρα είναι δώρο, το οποίο δεν πρέπει να το παίρνει από τους άλλους οι οποίοι βρίσκονται στις σελίδες της ζωής και με αξιώσεις το κατέχουν. Ο σεισμός σκοτώνει λιγότερο από τον πανικό, αυτό δεν πρέπει να το αγνοούμε. Ναι, ο Covid 19 είναι ένας βάρβαρος, ¨ανήθικος¨ ιός, αφού θανατώνει αυτούς που πάνω και μέσα τους προορίζεται να ζήσει. Μοιραίως θα βγει ¨εκτός¨ από τη φυσική επιλογή, ο ιός αυτός, και όχι τόσο από τον εμβολιασμό μας. Αποτελεσματικό πολύ, εμβόλιο, δεν θα υπάρξει, ουσιαστικά δεν πρόκειται να υπάρξει, όπως δεν υφίσταται για κανένα κορωναϊκό RΝΑ-ικό ιό που μεταλλάσσεται αυτόματα, μη έχοντας κώδικα σταθεροποίησης στη γενετική δομή του. Ο ιός αυτός θα χαθεί όπως ήλθε, μέσω της φυσικής επιλογής. Η ανθρώπινη παρέμβαση για πλήρη αποτελεσματικότητα κατ’ αυτού, τίθεται σε αμφιβολία.

Πού θέλω να καταλήξω: Ότι πρέπει να υπάρχει από πάντες περισυλλογή για την αντιμετώπισή του, και ούτε πανικός ούτε αγνωσία και εγωιστική προσέγγιση. Ειδικά από τους πιο μεγάλους.

Facebook Comments