Θ. Φωτίου: Δημιουργούνται τουλάχιστον 70 με 80 Κέντρα Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

0
115

i phone 111Τη λειτουργία τουλάχιστον 70 με 80 Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε δηλώσεις της, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη δεύτερη έκθεση ΚΑΛΟ, που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μετρό Συντάγματος.

«Δουλεύουμε εντατικά, καθώς, εντός του μήνα, θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον 70 με 80 Κέντρα Στήριξης της ΚΑΛΟ» σημείωσε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι τα Κέντρα Στήριξης θα πληροφορούν τον πολίτη για το τι είναι Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και, συγχρόνως, θα προσφέρουν βοήθεια σε κάθε ομάδα που θέλει να ασχοληθεί με την ΚΑΛΟ, σχετικά με τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου και την εκπόνηση ενός σχεδίου βιωσιμότητας. Όπως είπε, για την επίτευξη αυτού του σκοπού, θα διατεθούν 11 εκατ. ευρώ. «Τα Κέντρα Στήριξης είναι κομβικά, καθώς είναι κέντρα πληροφόρησης και θα δημιουργούνται από τις ίδιες τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Αυτό έχει μεγάλη σημασία» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μεταξύ άλλων, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι, το επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθούν μεγάλες περιφερειακές εκθέσεις για τη διάδοση της ΚΑΛΟ. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι, στις 6-7 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση ΚΑΛΟ στην Πάτρα.i phone 015 i phone 114 i phone 098 i phone 091 i phone 084 i phone 071 i phone 054

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ, ΒΟΡΕΙΝΗ

 

Facebook Comments